Музика посреща бежанците от Украйна на границата с ПолшаТам ги

...
Музика посреща бежанците от Украйна на границата с ПолшаТам ги
Коментари Харесай

Като на кино: Музикант свири на пиано на границата с Полша

Музика посреща бежанците от Украйна на границата с Полша

Там ги чака един пианист на колело, който свири за мир и по-добър свят. Музикантът, който обиколи международните медии и трогна хиляди, приказва извънредно пред

Представете си по какъв начин до момента в който хиляди украинци бягат от войната един музикант ги посреща с ария - за мир.

„ Реших да дойда с пианото ми и да посрещам хората, които идват от Украйна с музика. Те идват от зоната на войната. Там са чували изстрели и бомби, а когато дойдат тук - аз ги посрещам с музиката от пианото ми”, показа Давиде Мартело.

„ Това е всичко, което мога да направя. Нека всеки от нас прави това, което може. Да поддържа и да се бори за мир”, моли пианистът.

С музиката апелът му незабавно стига до бежанците. Давиде, който е прочут като „ индивидът пиано”, пътува от Германия, с цел да стигне до граничния пункт „ Медика” на полско-украинската граница. Често мести пианото си - с колело. Всеки ден вижда тъгата на хиляди. Една преживелица обаче ще остане в съзнанието му вечно.

„ Най-хубавото прекарване за мен беше, когато преди няколко дни отидох до жп гарата в Лвов в Украйна. Там една стара жена пристигна и ме покри с одеяло, до момента в който валеше сняг. Това беше най-емоционалният миг за мен. Никога няма да го забравя”, споделя Мартело.

Той не за първи път е в конфликтна зона. Свирил е по време на войната в Афганистан, на огромните митинги против властта в Турция, както и на тези против убийството на Джордж Флойд в Щатите. „ Всичко, което можем да създадем, е да опитаме светът ни да е едно по-добро място”, счита той.

Бил е и в България, откъдето споделя, че има прелестни мемоари. И дава обещание да пристигна отново, за положително: „ Ще се забележим в България. Не знам по кое време. Надявам се скоро. Чао!”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР