Музика огласи райони в Косово, населени със сърби, предаде белградската

...
Музика огласи райони в Косово, населени със сърби, предаде белградската
Коментари Харесай

Сърби празнуваха победа в Косово

Музика огласи региони в Косово, обитаеми със сърби, съобщи белградската медия Б92.

Жителите на Грачаница бяха излезли нощес по улиците на града, с цел да отпразнуват успеха на "Сръбската листа " на предварителните парламентарни избори в най-младата балканска страна. Партията е получила всичките 10 места, отредени за представителите на това етническо малцинство в Народното събрание в Прищина. Празненства са се провели и в сръбската (северна) част на разделения град Косовска Митровица. Към този стадий медиите не са съобщили за произшествия.

Президентът на Република Сърбия Александър Вучич е поздравил сънародниците си в някогашната провинция на Белград. "Ние спечелихме с 10:0 ", е декларирал той.

Косовският парламент е формиран от 120 души. Квотата на малцинствата в органа на законодателната власт е 20 депутати (10 сърби; четирима роми, трима бошняци – говорещи непосредствен до сръбския език мюсюлмани, двама турци и горанец – помак).

Опозицията в Косово е оповестила своята победа във вота. Нито една от партиите на косоварите (местните албанци) обаче не е получила задоволително депутати за сформиране на държавно управление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР