Музика и лични разкази – така премина срещата-беседа с маестро

...
Музика и лични разкази – така премина срещата-беседа с маестро
Коментари Харесай

С музика и лични разкази  премина срещата-беседа с маестро Георги Калайджиев

Музика и персонални разкази – по този начин мина срещата-беседа с маестро Георги Калайджиев – притежател на премията „ Добри Чинтулов “ и почетен жител на Сливен. Създателят на плана „ Музиката вместо улицата “ се срещна с възпитаници от ОУ „ Христо Ботев “-Сливен по покана на Общината.

Пред децата световноизвестният цигулар описа житейския си път и по какъв начин с доста труд и непримиримост е стигнал до най-големите музикални подиуми по целия свят. А в този момент децата от музикалния план излизат на интернационалните подиуми и гостуват на огромни музикални събития.



„ Мили другари, в тази възраст, в която се намирате в този момент, най-хубавата и качествена инвестиция е образованието. Когато сте образовани и интелигентни – светът за вас е отворен. Затова държа децата, които вземат участие в плана, да бъдат образовани и да бъдат непрекъснати в учебно заведение “, показа Георги Калайджиев. Той счита, че да бъде един актьор сполучлив би трябвало да заложи на дисциплинираност, усърдие и мъжество.

Той благодари на Община Сливен за положителното съдействие и че дружно като сътрудници, съумяват да развиват гения на децата.

„ Благодаря безпределно доста на Общината за поканата да бъда през днешния ден тук с вас. Благодаря за финансовата поддръжка, която ни оказва, тъй като в днешно време без финансова поддръжка е доста мъчно “, добави маестрото.

„ Скъпи деца, имам вяра, че днешната среща няма да я забравите и ще си тръгнете въодушевени от нея. Личности като Георги Калайджиев допират сърцата, карат ни да се замислим и ни демонстрират пътя, по който би трябвало да вървим. Изключително непретенциозен, достигнал най-високите подиуми в целия свят, само че в никакъв случай не не запомнил родния си град, с изключителна безрезервност и любов към децата на Сливен. Вярвам, че ще запомните най-ценния съвет, който той ви даде – образованието и интелектът ще отворят света за вас. Следвайте фантазиите си, вървете по своя път, уважавайте учителите си и сигурно ще пристигна денят, в който и вие като него ще сбъднете фантазиите си “, се обърна към присъстващите възпитаници зам.-кметът Пепа Чиликова.

В събитието се включиха също китаристите и тромпетистите от „ Музиката вместо улицата “, които развълнуваха присъстващите със своя гений.

Събитието се провежда от Община Сливен и е част от плана „ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “ по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “. Той има за цел запазване и разпространение на културното завещание на Сливен и дава опция за показване на културната еднаквост на локалните етноси и покачва толерантността, разбирането и приемането на другите културни полезности. Партньори в осъществяването му са Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ и Федерация на културно-просветно сдружение на каракачаните в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР