Музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева ще се включат

...
Музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева ще се включат
Коментари Харесай

Русенски специалисти се включват в Първата национална среща на музейните педагози

Музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева ще се включат в Първата национална среща на музейните педагози, която се организира през днешния ден в Националния природонаучен музей при Българската академия на науките в София. Сред задачите на форума са обмяна на опит, осъществяване на съдействия и развиване на бъдещи взаимни планове.

Дискусионните панели се концентрират върху ролята на музеите за обезпечаване на модерна просветителна среда в подтекста на неофициалното обучение, представянето на положителни педагогичен модели и практики в поддръжка на общото обучение, както и разискването на нови благоприятни условия за взаимоотношение сред музеите и просветителните институции. Пред присъстващите Магдалена Трифонова ще показа просветителната стратегия „ Русезнание “, а Виктория Друмева интерактивни способи за образование в музея.

 Образователната стратегия на Русенския музей се назовава „ Русезнание “, а фокусът й попада върху локалното културно и естествено завещание, неговото проучване, разпространение и шерване. Тя започва през образователната 2008/2009 година с четири просветителни модула.

Днес, с помощта на усилената работа на двете музейни педагожки, просветителната стратегия осъществя 19 просветителни модула, които обгръщат всички девет експозиции на музея. Създадени са образователни пособия и други помощни материали за всеки обособен модул, което улеснява възприемането на наличието, прави го динамично, атрактивно и мечтано от децата и техните преподаватели.

През миналата 2023 година музейните педагози на Русенския музей са провели 80 занимания, през които са минали 1571 деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР