Музеят в замъка Бран край румънския град Брашов, познат още

...
Музеят в замъка Бран край румънския град Брашов, познат още
Коментари Харесай

Музеят в замъка на Дракула е пред затваряне

Музеят в замъка Бран край румънския град Брашов, прочут още като Замъка на Дракула, може да бъде затворен, защото притежателите му отхвърлят удължение на контракта с министерството на културата, оповестява организация " Медиафакс ".

Националният музей Бран може да бъде затворен в края на август, когато ще изтече договорът за наем сред семейство Хабсбург, които са админи и притежатели на пространствата и румънското министерство на културата.

Семейството не желае удължение на съглашението, съобщи кметът на село Бран Рареш Радачина.

" В края на този месец изтича договорът с министерството на културата за националния музей Бран. Не знаем позицията на министерството, само че притежателите ни споделиха, че не желаят удължение на контракта с страната ", уточни кметът, като означи, че има риск музеят да бъде затворен.

Радачина счита също, че мениджмънтът на музея е неприятен, защото предходната година замъкът Бран е бил посетен от към един милион туристи, а прага на музея са прекрачили едвам 14 000.

Фотогалерия: Замъкът на Дракула чака своите посетители за Хелoуин >

Същевременно разноските на музея, който има към 32 чиновници, са 1.5 милиона леи (близо 330 000 евро), а приходите - едвам 100 000 леи. Музеят обгръща Средновековието и предлага на посетителите взор към мебели и посуда от епохата.

На 18 май 2006 година фамозният палат, национализиран по време на комунистическия интервал, беше реституиран в интерес на Доминик декор Хабсбург, наследник и правоприемник на румънската принцеса Иляна.

 Туристи прекарват Нощта на Вси светии в замъка.
© Associated Press

Туристи прекарват Нощта на Вси светии в замъка.

Всичко, което би трябвало да знаете за:На път (1448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР