Музеят Прадо , една от най-добрите художествени институции в Испания,

...
Музеят Прадо , една от най-добрите художествени институции в Испания,
Коментари Харесай

Музеят Прадо връща картини, откраднати по време на Гражданската война в Испания

Музеят Прадо, една от най-хубавите художествени институции в Испания, разгласи, че ще изследва своите фондове, с цел да открие творби, които може да са били непозволено иззети по време на Гражданската война в Испания и подадени там.

Мадридската изложба разгласява лист с 25 произведения, които са разпознати като „ съмнителни ”. Те са оставени от режима на диктатора Франсиско Франко, който продължи до гибелта му през 1975 година, напомня ARTnews.

Списъкът е наличен на уеб страницата на институцията. Три от творби не са разказани в него, защото са в извънредно неприятно положение, обясниха от администрацията на Музея. От там предизвестиха, че описът надали е цялостен и че броят на иззетите творби в сбирката му „ може да се усили “.

Институцията назначи Артуро Колорадо Кастелари, специалист по Гражданската война в Испания, който ще управлява акцията.

По време на Гражданската война в Испания, която продължи от 1936 до 1939 година, разнообразни творби на изкуството са откраднати и в този момент се търсят от притежателите им. По-рано тази година испанско семейство съумя да наблюдава и да си върне две картини, които са били отнети преди 85 години.

25-те творби, чиито притежатели Прадо търси, не са на същото равнище на качество като някои от шедьоврите в сбирката му, която включва творби като Las Meninas (1658) на Диего Веласкес и Градината на земните удоволствия на Йеронимус Бош (1503–1515). И въпреки всичко Прадо сподели, че планът е значим, тъй като ще „ разсее всевъзможни подозрения, които може да съществуват във връзка с историята и подтекста на творбите преди присвояването им и ще ги върне на законните им притежатели “. Сред картините в разказа са творбите на Ян Брьогел Младши, Франсоа Буше и Хоакин Сорола.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР