Музеят д`Орсе в Париж се извини на жена, от която

...
Музеят д`Орсе в Париж се извини на жена, от която
Коментари Харесай

Голямо деколте на посетителка предизвиква скандал в Музея д`Орсе

Музеят д`Орсе в Париж се извини на жена, от която поискали да прикрие деколтето си с цел да влезе, откакто посетителката огласява случая в " отворено писмо ", което разгласява в обществените мрежи, оповестява Дойче Веле.

Когато застанах на входа на музея, даже нямах време да си подам билета- гледката на бюста ми шокира сътрудник, отговарящ за контрола, написа тя в своя акаунт в Туитър (@jeavnne ), който е споделен повече от 21 000 пъти.
Агентът се обръща с мнения „ А, не, това не е допустимо, това няма да стане ", написа дамата, която разгласява и фотография с въпросната рокля.
Според То, както се разпознава в акаунта си, музейния чиновник й подрежда да се покрие със сако, с цел да влезе. " Чувствах се победена, принудена, засрамена, останах с усещането, че всички гледат бюста ми, а аз съм просто жена, която е „ сексуализирана " и желае да влезе в музея. "

Накрая Жана приема да облече сако, с цел да влезе, тъй като й споделят, че такива са „ нормите " и към този момент вътре вижда, че доста творби съставляват голи мъже и дами, като последните са „ с дребни гърди ", акцентира тя.

Туитът не лишава доста време, с цел да провокира реакция от музея, също посредством обществената мрежа, като се извиняват с думите „ Ние надълбоко съжаляваме за този случай и се извиняваме на засегнатото лице ".

Много консуматори показаха поддръжката си за младата жена през последните часове с разнообразни послания и даже със фотоси на известни картини, които се виждат в Орсе като „ Закуска на тревата " от Мане, на които гола жена се появява с двама мъже или в „ Сътворението на света " на Курбе, на която даже се вижда вагината на жена.

Инцидентът добавя скандал, зародил през август, откакто двама служители на реда се обръщат към група дами на плажа в Сейнт Мари ле Мер и ги молят да сложат горнищата на банските си.

Тази полицейска акция породи отговор от министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин, който написа в Туитър, че е " безпочвен " фактът, че полицията контролира облеклата, които хората носят на плажа.

„ Свободата е скъпо богатство и е обикновено администрацията да признае грешките си ", написа той, имайки поради дейностите на сътрудниците.

Според полицията към чиновниците се обърнало семейство, което споделило, че се усещат неловко от дамите по монокини, защото децата им били там и те попитали дамите дали могат да се покрият.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР