Музей, посветен на музиканта и носител на Нобелова награда за

...
Музей, посветен на музиканта и носител на Нобелова награда за
Коментари Харесай

Музей, посветен на Боб Дилън, отваря врати в САЩ

Музей, отдаден на музиканта и притежател на Нобелова премия за литература Боб Дилън, отваря порти в Тълса, щата Оклахома, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Елвис Костело, Пати Смит и Мейвис Стейпълс ще бъдат измежду високопоставените посетители, които ще участват на церемонията за откриването през уикенда. Самият Боб Дилън няма да бъде измежду присъстващите, в случай че не изненада всички.

Необичайно е жива персона да има музей - Боб Дилън ще навърши 81 години на 24 май, само че пък е обяснимо за създател от подобен сан и с огромно значение върху актуалната музика. Изпълнителят продължава да работи, има театрални изяви и издава нова продукция. Боб Дилън е бил в Тълса преди три седмици като част от концертното си турне.

Той обаче не е пристигнал да види експозицията, отдадена на живота и творчеството му. Изпълнителят, несъмнено, има покана и може да пристигна когато и да е, сподели Стивън Дженкинс, шеф на музея.

Центърът предлага завладяващо кино преживяване, пространство за осъществявания, студио, където посетителите могат да влязат в ролята на продуценти и да " миксират " разнообразни детайли от инструменталите в песните на Дилън. Има опция и да създадат музикално странствуване през стадиите на неговата кариера.

Архивът на музея разполага с повече от 100 000 продукта, само че достъпът до доста от тях е стеснен и става след предварителна спогодба. За откриването на центъра е готова галерия с произведения на фотографа Джери Шацбърг. Негова фотография на Боб Дилън от 1965 година е сложена върху триетажната фасада на музея.

Боб Дилън има 10 награди " Грами " и специфична " Грами " за цялостни достижения (1991 г.). Той е номер едно в класацията " 100-те най-велики реализатори на всички времена " на сп. " Ролинг стоун ". Музеят, отдаден на създателя, отваря порти за необятната общност на 10 май.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР