Mutua MadridOpen, първи кръгДимитров/Оже-Алиасим – Гонзалес/Шварцман 6-3 7-6(8)Григор Димитров и

...
Mutua MadridOpen, първи кръгДимитров/Оже-Алиасим – Гонзалес/Шварцман 6-3 7-6(8)Григор Димитров и
Коментари Харесай

Григор Димитров и Оже-Алиасим започнаха с победа при двойките


Mutua Madrid Open, първи кръг
Димитров/Оже-Алиасим – Гонзалес/Шварцман 6-3 7-6(8)


Григор Димитров и Феликс Оже-Алиасим откриха взаимното си присъединяване на шампионата при двойките в Мадрид с победа. Двамата преодоляха Максимо Гонзалес и Диего Шварцман с 6-3 7-6(8).

Мачът продължи близо два часа, като съвсем от самото начало българо-канадският тандем имаше самодейността. Първият сет стартира с задатък 4-0 в тяхна изгода, а вторият – 4-1.

Втората част обаче се оказа по-драматична, откакто аржентинското дуо изравни за 5-5. Димитров и Оже-Алиасим позволиха общо три пробива в мача, като всеки от тях пристигна на начален удар на първата ни ракета.

Стигна се до тайбрек, в който при 4-3 уинър от ретур на Феликс докара до минипробив. И този път обаче сервисът на най-хубавия ни тенисист се оказа уязвимата точка за тима и резултатът стана 6-6. Бившият №3 отговори с превъзходен бекхенд уинър по правата, който донесе нов мачбол на тандема – и този път обезвреден от аржентинците. Трябваше да почакат до шестия си късмет да затворят срещата – 6-3 7-6(8).

Предстои им дуел с петите сложени Кабал/Фара или с Клаасен/Маклахлан.

Канадецът е осми в схемата на сингъл и към момента чака да научи името на своя противник във втори кръг, до момента в който Григор към този момент записа победа над Максим Креси и го чака конфликт с един от днешните му съперници – Диего Шварцман.

Оже-Алиасим ще играе против Тиафо или Гарин в откриващия си дуел.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР