Mutua Madrid Open, първи кръгПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3,
Коментари Харесай

Бадоса не остави никакви шансове на Кудерметова


Mutua Madrid Open, първи кръг

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6-0

Паула Бадоса стартира присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Мадрид с безапелационен триумф над международната №25 Вероника Кудерметова. Испанката изигра най-силния си мач от началото на сезона на клей и превъзхождаше доста своята съперничка, приключвайки дуела единствено за 66 минути.

В идната фаза международната №2 ще се изправи против Симона Халеп, която по-рано през днешния ден надви над Джън Шуай.

Бадоса записа повече асове (5-3) и направи по-малко двойни неточности (1-2), като в това време завоюва впечатляващите 85% от точките си на първи сервис (28/33) против едвам 42% на Кудерметова (10/24). Испанката осъществя четири от шестте си точки за пробив (67%), до момента в който нейната съперничка не съумя да оползотвори нито един от своите пет брейкпойнта.

Испанската тенисистка изпита известни усложнения първоначално, като при 1-1 ѝ се наложи да избавя две следващи точки за пробив, само че съумя да избегне заплахата и да завоюва подаването си. Постоянството на Бадоса в последна сметка даде резултат и тя стигна до първия брейк в мача, повеждайки с 5-3. Кудерметова имаше късмет да върне интригата, само че в деветия гейм още веднъж пропусна два поредни шанса за пробив и Бадоса продължи да бъде непоклатима на сервис, спечелвайкии първия сет с 6-3.

Във втората част конспирация на процедура нямаше. Сервисът на Бадоса създаваше съществени проблеми на Кудерметова, като също така испанката все по-често изненадваше своята съперничка с отлични излизания на мрежата. Световната №2 наложи непостижимо за рускинята движение и в последна сметка приключи мача със серия от девет следващи спечелин гейма, като по този метод оформи крайното 6-3, 6-0.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Онс Жабур – Жасмин Паолини 7-6(9), 6-1

Нурия Паризас Диас – Сорана Кърстя 6-4, 6-2

Куинуен Жен – Каролина Мухова 6-1, 3-6, 4-6

Виктория Азаренка – Виктория Голубич 7-6(5), 6-3

Симона Халеп – Джън Шуай 6-2, 6-3

Ирина Бегу – Белинда Бенчич 4-6, 1-6

Беатрис Хадад Мая – Тамара Зиданшек 2-6, 3-6

Греет Минен – Даяна Ястремска 3-6, 2-0 (отказване на Минен)

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6-0

Кори Гоф – Анна-Каролина Шмедлова 6-0, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР