Mutua Madrid Open, четвъртфиналМария Сакари – Ирина-Камелия Бегу 6-7(3), 6-4,

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналМария Сакари – Ирина-Камелия Бегу 6-7(3), 6-4,
Коментари Харесай

Сакари стигна до втория си WTA 1000 полуфинал през годината


Mutua Madrid Open, четвъртфинал

Мария Сакари – Ирина-Камелия Бегу 6-7(3), 6-4, 6-2

Мария Сакари продължи мощното си показване в Мадрид с победа над международната №35 Ирина-Камелия Бегу. Гъркинята загуби трагично първия сет, само че след това стабилизира доста играта си в отбранителен проект и понижи броя на грешките си. Това ѝ оказа помощ да стигне до втория си WTA 1000 полуфинал за годината след този в Индиън Уелс.

Там още веднъж ще я чака Арина Сабаленка, от която загуби с 2-6, 3-6 в Калифорния.

Сакари пласира повече асове (4-1) и направи по-малко двойни неточности (2-6) в хода на дуела. Световната №9 завоюва 60% от точките си на първи сервис (32/53) и осъществя осем от своите 21 шанса за пробив (38%), до момента в който Бегу оползотвори пет от десетте си брейкпойнта (50%).

Опонентките си размениха по един пробив първоначално, като след това равенството се резервира до 3-3. Бегу обаче си върна водачеството, след което избави четири брейкпойта и направи резултата 5-3 в своя изгода. Сакари обаче още веднъж съумя да отговори на предизвикването и да изравни. Бегу проби за 6-5, само че гъркинята и този път върна брейка. В последвалия тайбрек обаче международната №35 сподели доста повече самообладание във значимите моменти и направи серия от пет следващи извоювани точки, надделявайки със 7-6(3).

В първите три гейма от втория сет никоя от съперничките не завоюва подаването си, като Сакари първа съумя да затвърди своя пробив и по този начин поведе с 3-1. Бегу редуцира пасива си, само че международната №9 бързо си върна самодейността и натрупа задатък от 5-2 след пробив на нула. Румънката прояви борбеност и редуцира пасива си ди единствено един гейм, само че Сакари прекъсна серията ѝ тъкмо в точния момент и изравни резултата в мача след 6-4.

В заключителния сет доста по-добрата физическа кондиция на Сакари се оказа решаващият фактор, защото гъркинята се усещаше все по-комфортно в дългите разигравания, от които мачът изобилстваше. Полуфиналистката от Ролан Гарос избави две следващи точки за пробив, след което осъществя първия брейк в сета и поведе с 3-1.

Бегу отрази точка за пробив и понижи изоставането си, само че по-късно функциите се размениха и Сакари завоюва подаването си след избавен брейкпойнт. Това се оказа началото на мощна серия за гъркинята, която не даде повече геймове до края и победи с 6-7(3), 6-4, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР