Мутко вече не е президент на Руската футболна федерацияПрезидентът на

...
Мутко вече не е президент на Руската футболна федерацияПрезидентът на
Коментари Харесай

Мутко вече не е президент на Руската футболна федерация

Мутко към този момент не е президент на Руската футболна федерация
Президентът на Руската футболна федерация Витали Мутко напусна своя пост. Той получи доживотна възбрана за Олимпийските игри след допинг абсурда с съветските спортисти, като напускането му на федерацията не е изненада, откакто през предходната година Мутко разгласи, че ще се отдръпна от Руската футболна федерация, да се концентрира върху ролята си на заместител министър-председател.

,,Витали Мутко напуща поста на президент на Руската футболна федерация “, заяви организацията на своя Туитър акаунт. Позицията ще бъде краткотрайно заета от Сергей Прядкин, президента на Руската Премиер лига, заяви в Туитър членът на комитета на Руската футболна федерация Игор Лебедев. Миналият декември Мутко подаде оставка като президент Руския учредителен комитет за Световното състезание в Русия през 2018.

Мутко, който бе министър на спорта по време предходните Зимни олимпийски игри, на които хазаин бе Русия, напусна своя президентски пост. Той отхвърли да е взел участие в допинг схеми. На руснака му бе неразрешено да взе участие в Съвета на ФИФА, където той имаше място от 2009 година. Участието му бе блокирано поради опасения от спор на ползи с неговата държавна роля. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР