Мустафа Карадайь заяви, че властта отвлича вниманието, а трябват решения,

...
Мустафа Карадайь заяви, че властта отвлича вниманието, а трябват решения,
Коментари Харесай

ДПС ще стигне докрай по темата за „златните паспорти“

Мустафа Карадайь съобщи, че властта отвлича вниманието, а трябват решения, тъй като ръководят към този момент 9 месеца
Рухна следващият мит на кръга „ Капитал “ на олигарха Иво Прокопиев. Това съобщи брифинг в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Става въпрос за тематиката, обвързвана с по този начин наречените „ златни паспорти “ и импортираните законопроекти, които през днешния ден се гласоподаваха в Народното събрание. Станахме очевидци на следващата неистина, тъй като поеха ангажимент, даже приказваха, че ще поддържат и поддържат инспекцията на всеки съответен случай от „ златните паспорти “, които са се случили във времето, само че дейностите им демонстрираха тъкмо противоположното “, съобщи още Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че групата ще внесе тези оферти за инспекция и сред първо и второ четене. Той попита кой кого прикрива.

„ Кирил Петков и Асен Василев дали са обвързани и каква е тяхната обязаност с господин Янев и дали те са част от тази група на кръга ‚Капитал “ и на тези проксита и са част от този развой на издаването на тези златни паспорти “, добави още Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява думите на Румен Радев, че времето за разбори е изтекло и се чакат резултатите.

„ Живеем във време на голям брой рецесии. Коронавирус рецесия, здравна, обществена и икономическа. Всеки ден цените порастват, виждаме каква инфлация, хората обедняват. В тази обстановка този кръг и прокситата на този кръг се пробват да отвличат вниманието от тяхната некадърност, с цел да се оправят с рецесиите. Хората имат упования. Тези рецесии би трябвало да се вземат решение с дата през днешния ден, а не в миналото във времето. Оправданията, че ще проучват и някой различен им е отговорен, след 9 месеца престояване във властта, към този момент не вървят. Не могат да се оправдават с това, че те са държавно управление на един месец - не, не е правилно. Те от май месец са част от тази власт “, сподели още Карадайъ.

Според него е извънредно време изпълнителната власт и Народното събрание да се ангажират с същинските проблеми на хората.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че митът е рухнал и следите водят към този кръг.

„ Движение за права и свободи не прави тези промени през днешния ден предвид на измислената мотивация за глобите във връзка с златните паспорти на нашия сътрудник Делян Пеевски, а е имало такава позиция доста преди тези наказания още преди въвеждането на тези текстове и тези благоприятни условия за капиталовото поданство “, съобщи още Цонев.

Той регистрира, че медиите на този кръг не престават да приказват лъжи и откровени неистини, а точно, че по същото време и „ Капитал “ и „ Дневник “ ужасно са защитавали капиталовото поданство.

„ Ако приказваме за катарзис, той май настава там. Той настава не за друго, а тъй като в този момент около инспекциите, около приемането на закона, ще се види, че следите водят към тях. Следите водят към техни капиталови планове с китайски жители, с китайски вложители “, сподели още Цонев.

Той акцентира, че Движение за права и свободи са настояли за цялостна инспекция, с цел да излязат същинските търговци на българско поданство и престояване в страната.

„ По тази тематика Движение за права и свободи ще отиде до дъно и ще покажем кои са същинските ползватели на тази екстра, кои са осребрили тази опция и кои сглобиха схемата „ Магнитски “, съобщи още Цонев.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи добави, че вследствие на гласуването, се е видяло двуличието.

„ Маските паднаха. Всички се кълняха, че всичко би трябвало да се ревизира, само че никой не поддържа законопроектите на Движение за права и свободи, където настояваме цялостна инспекция на всеки съответен случай ", съобщи още депутатът от Движение за права и свободи. По думите му предходната седмица всички са видели, че министър председателят Петков се е спрял пред Движение за права и свободи и е заречен цялостна поддръжка за законопроекта на Движение за права и свободи, само че той се опасява.

Хамид Хамид попита от какво ги е боязън Кирил Петков и Асен Василев. По думите му марионетките на кръга „ Капитал “ се споделят Кирил Петков и Асен Василев.

Той съобщи, че ще сезират прокуратурата по всеки съответен въпрос, в случай че Народното събрание откаже да се направи инспекция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР