Мустафа Карадайъ. Снимка: БГНЕС aПореден скандал си спретнаха в сряда

...
Мустафа Карадайъ. Снимка: БГНЕС aПореден скандал си спретнаха в сряда
Коментари Харесай

След скандал между ДПС и патриотите бе отхвърлена поправка относно гражданство за турци


Мустафа Карадайъ. Снимка: БГНЕС

aПореден скандал си спретнаха в сряда Движение за права и свободи и Обединените патриоти в Народното събрание. Поводът бе предлагането на придвижването страната да даде българско поданство на стотици хиляди в Турция, които имат татковци и дядовци, в това число и умряли, с българско поданство.

Партията нa Мустафа Карадайъ внесе ремонти в Закона за българското поданство, само че болшинството в Народното събрание ги отхвърли.

Преди да се стигне до гласуването обаче двете обединения обичайно си размениха остри реплики, в които се чуха претенции за санкции и даже апели да бъдат извикани психиатри.

Обединените патриоти обясниха, че и сега турци с родители с българско поданство могат да получат български паспорти. Изключение правели изселниците в Турция, които въз основа на конвенция сред България и Турция са изгубили правото да възстановят поданството си.

" Целта е в Турция да има още един милион български жители, които да обезпечат държавно управление на Движение за права и свободи, с което да приключим българската страна ", сподели патриотът Станислав Станилов.
И сътрудника му Павел Шопов изясни, че настояването на Движение за права и свободи прекрачва алената граница на толерантност.

" Ясно е за всички, че това, което се прави, е продължение на турската политика на Балканите, за възобновяване на Османската империя ", сподели той и прикани всички български партии да спрат " тези попълзновения ".

В отговор Хамид Хамид от Движение за права и свободи изясни, че е неприемливо да се приказва по този метод в българския парламент и изиска санкции за народните представители на патриотите, след което изиска психиатри да дойдат в Народното събрание.

" Недопустимо е тук да се приказва, че Движение за права и свободи е турска партия, тъй като Движение за права и свободи е посочила, че е най-българската партия ", сподели той и напомни, че благодарение на придвижването България е станала член на Европейски Съюз и НАТО. " Лекарите в залата, незабавно търсете психиатри ", прикани още депесарят.

" Това са тези, които имат татко или дядо българин, милеят за България, това са стотици хиляди български жители, чиито родители са прогонени по време на Възродителния развой. Това са същинските български жители ", заключи депутатът от Движение за права и свободи. Последвалото гласоподаване обаче отхвърли предлагането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР