Мустафа Карадайъ е видимо доволен от случващото се, особено от

...
Мустафа Карадайъ е видимо доволен от случващото се, особено от
Коментари Харесай

Илхан Андай: ДПС трудно ще спечели 400 000 гласа, задават се тежки дни

" Мустафа Карадайъ е очевидно удовлетворен от протичащото се, изключително от това, че в същия ден 30 души публично напуснаха ДОСТ. Карадайъ звучи като продължение на словото на Доган от предходната седмица, само че не на това слово, което беше раздадено на медиите, а тази тирада на почетния ръководител, която той е произнесъл пред актива в сараите малко преди среднощ. Карадайъ предава думите на Доган малко по-достъпно и малко по-емционално ".

Така разяснява пред БНР речта на Мустафа Карадайъ в село Могиляне във връзка 34 години от Възродителния развой Илхан Андай, публицист от Кърджали, издател на интернет уеб страницата " 24Родопи ". ГЕРБ и Движение за права и свободи работят дружно дотолкоз, доколкото дребната част от " баницата ", която получава Движение за права и свободи, е задоволително да живее партията, да са добре водачите, да действа една парламентарна група, да има една представителност, счита Илхан Андай. " Но като цяло електоратът губи от това, тъй като Движение за права и свободи отвън властта, работата на парче, не разрешава да се осъществя една стратегия, не споделям за възкръсване на смесените райони, а за спасяването на смесените райони. Защото смесените райони, където главно е електоратът на Движение за права и свободи - има го този народ, има го Движение за права и свободи, няма го този народ, няма го Движение за права и свободи ".

Според Андай смесените райони се обезлюдяват, такова е ситуацията и в цяла България. Но в последните месеци си отиват у хората, които попадат в категорията " междинна класа " и такива, които по места имат престижа да въздействат на публичното мнение. " И същите тези хора нямат желание на гласоподават, дали са гурбетчии в София, Пловдив или другите огромни градове или са надалеч в Хага, Антверпен или Брюксел ".

" Математически нещата за Движение за права и свободи не излизат. Много е мъчно партията да завоюва над 400 000 гласа, каквато е задачата и да покаже, че е жива и че в резултат на този огромен резултат огромните към този момент ще се преценяват с нея. Недостигът на гласове ще се усети най-много на локалните избори " счита Андай.

" Като прибавим и това, което се случва в ДОСТ и упованието на тези, които са останали към Местан, че ръководещата пратия в Турция ще им помогне, на Движение за права и свободи им предстоят доста тежки локални избори, по тази причина Доган и Карадайъ споделят, че евроизборите са изключително значими ", разяснява Илхан Андай.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР