Мустафа Карадайъ: Доган не искаше да подавам оставка.Ахмед Доган не

...
Мустафа Карадайъ: Доган не искаше да подавам оставка.Ахмед Доган не
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Доган не искаше да подавам оставка

Мустафа Карадайъ: Доган не искаше да депозирам оставка.

Ахмед Доган не е бил склонен с отдръпването на Мустафа Карадайъ от лидерския пост в Движение за права и свободи.
Двамата провели три-четири диалога по тематиката, само че Карадайъ бил неотстъпчив.
Това разкри Мустафа Карадайъ в първото си изявление след подаването на оставка пред Българска национална телевизия.

„ Не беше елементарно решението, два тежки мандата бях ръководител “, призна той.

„ Два мандата бях секретар и ръководител на партията, аз съм в централата на Движение за права и свободи от 1996, представяте ли си какъв брой време е това.
Формално съм в ДПС  от 1991 година от студентското придвижване “, описа той.
„ Много дълъг интервал, човек амортизира с времето.

Има насъбрана отмалялост и в един миг се получава по този начин, че има едно ново потомство, по-млади политици, които се нареждат на изборни длъжности в партията.

Те имат своята упоритост и би трябвало да имат своя късмет за развиване.

От друга страна, като споделям, че решението беше тежко – редовите депесари пък залагат на сигурност, на познатото, на изпитаното.
Затова имах няколко диалога с господин Доган. Три-четири пъти сме говорили.
Той не беше склонен, само че аз бях решил “, изясни той претекстовете си и цялата последователност към отдръпването си от лидерския пост през ноември, предходната година.

Карадайъ разяснява, че е избрал да разгласи решението си задоволително рано, с цел да е ясно,
че не е претендент за нов мандат преди конференцията.
И отговори на въпроса за какво не върви на работа в Народното събрание, откогато подаде оставката. Обясни, че умишлено е избрал да се дистанцира за известно време от политиката.

„ Когато аз се отхвърлям, да има задоволително време за подготовка на възможните бъдещи претенденти.

Аз, в случай че съм деен на политическия терен, този развой ще бъде килнат, няма да е откровен, че аз не съм претендент.
Аз съм излязъл преднамерено от терена.
Аз съвсем всеки ден вървя в централата на Движение за права и свободи. Аз съм ръководител на партията в оставка. Почти всеки ден се виждаме с господин Доган и с Пеевски. Така че, аз си правя работата “, съобщи още Карадайъ.

Той отхвърли като провокации по негов адрес изказванията, че си отива поради активизирането на контактите с Турция . „ Активните връзки с Република Турция го имахме като приоритет и още го имаме “, подсети той. Коментира и тълкуванията с обръщението „ драги “, което Доган употребява в поздрава си за рождения му ден. Обръщението „ драги “ почетният ръководител е употребявал в честитката си към Карадайъ и през 2016 година, напомни той. „ Каква е разликата? “, попита той.

Лидерът в оставка разтълкува и констатацията на Ахмед Доган за риска Движение за права и свободи да се трансформира в корпорация.  Според Карадайъ това не е наблюдаване единствено на почетния ръководител, само че не се отнася единствено за една личност, а за някои партийни структури.

„ Има избрани структури, които работят единствено против финансиране и единствено това чакат . Превърнали са партийната работа във финансиране – работа “, разяснява той.

„ Със съпредседателството се цели да се отговори на разнообразни групи депесари “, утвърди той предлагането на Доган да има двама съпредседатели на Движението – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Целта, съгласно него, е, че Движение за права и свободи се пробва да се уголемява. Карадайъ подсети, е Движение за права и свободи е била ръководена и от трима съпредседатели преди няколко години.

Остава правилен на партията. „ Категорично да, Движение за права и свободи за мен е идея, орис “, заключи той.  „ Благодаря на загрижените за моето бъдеще, за загрижеността, видях такива мнения. Нека да мине първо конференцията, след това ще забележим “, не издаде Карадайъ какви са бъдещите му проекти.

Лидерът в оставка разгласи още, че Движение за права и свободи няма упоритостта да е първа политическа мощ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР