Мушкатото е растение, което може да ви радва с цветовете

...
Мушкатото е растение, което може да ви радва с цветовете
Коментари Харесай

Грижа за мушкатото, за да има красив и буен цъфтеж

Мушкатото е растение, което може да ви радва с цветовете си през цялата година. Ето по какъв начин да го постигнете!

Цветята са изобилен източник на ентусиазъм. Но не всеки има опция да ги отглежда вкъщи. Пеларгониумът ще избави обстановката, той ще се трансформира в разцъфнал оазис в средата на жилището. От многото цъфтящи домашни растения, най-добре е да изберете него. Хората го назовават ​​също по този начин мушкато. С вярната грижа цъфти през цялата година! За да запазите блясъка и  хубостта му, вижте значимите условия за грижа за мушкатото.

Грижа за мушкатото

 Грижа за мушкатото, с цел да има хубав и избухлив разцвет

Има доста разновидности на пеларгониума… Надали могат всички да бъдат изброени. Изберете този, който ви харесва, и пристъпете към деяние! Елегантен разцъфтял шубрак се получава даже от дребни резници.

Основното предписание за засаждане е подобаващият съд. Не избирайте саксия “за да пораства ”, това може да е повода, заради която растението не цъфти. То просто пораства на корени, а не на цветове! Дренажът би трябвало да бъде наложителен, а пръстта е по-добре да се купи от магазин за цветя.

Засаждането на мушкатото в квалифицираната почва е доста просто. Направете дупка, деликатно поставете стъблото в пръстта. Преди засаждането го поставете в разтвор с фитохормони за няколко минути. Това ще форсира процеса за поява на корените. Възможно е да държите стъблото няколко дни във вода с деен въглен. След появяването на първите корени, самоуверено засадете в пръстта.

Правилата за поливане са доста значими. Сигналът за това е изсушаването на горния почвен пласт. За мушкатото сушата не е толкоз рискова, колкото несъразмерното поливане! Оптималното поливане на цветята е един път на всеки два дни. За другите интервали от годината разпоредбите са разнообразни. Мушкатото през есента или зимата се полива един път седмично. През лятото се полива по-често.

Със започването на пролетта и до края на август, добавяйте към водата тор. Тя би трябвало да съдържа огромен % фосфор. Това ще усъвършенства цъфтежа.

През пролетта наложително направете резитба на растението. Това е най-хубавото време за оформяне на короната. Премахнете старите листа, оставете не повече от пет разклонения на всяко. Отстранете и младите издънки, които не са израстнали от корена. След отрязването използвайте стъблата за резници! Никога не подрязвайте през зимата, в рискови случаи го правете през есента. Нека растението да се възвърне. Не се тормозете, в случай че след няколко седмици към момента няма цветове.

Вижте още: Добавете това към цветята и ще цъфтят непрестанно!

Температурният режим също е доста значим. При температури под 15 градуса, най-добре е да не оставяте растението навън.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР