Мумифициран скелет, открит в пустинята Атакама, Чили преди 15 години,

...
Мумифициран скелет, открит в пустинята Атакама, Чили преди 15 години,
Коментари Харесай

Мутант, мумия на извънземно или примат: Учените изследват скелета от Атакама

Мумифициран скелет, открит в пустинята Атакама, Чили преди 15 години, не наподобява на нищо, което в миналото сте виждали. Всъщност някои биха споделили, че наподобява като извънземно.

Това изобретение е същинска главоблъсканица с куп объркващи характерности. Скелетът е висок единствено 15 см., само че първичните оценки за възрастта му подхождат на дете на възраст сред 6 до 8 години .

Дългият, подострен череп, наклонените очни кухини и 10 чифта вместо естествените 12 ребра – единствено задълбочават мистерията.

Въпросите към откритието доведоха до спекулации, че това е неидентифициран примат или даже извънземна форма на живот.

Researchers finally solve mystery of " alien " skeleton
— CNN (@CNN)
Скелетът, наименуван Ата, беше показан в телевизионни излъчвания и документалния филм „ Сириус “, в който откривател на НЛО се пробва да разбере произхода на Ата.

Сега създателите на изследване, основано на петгодишен геномен разбор, желаят да показват това, което демонстрират изследванията: Ата е човек с голям брой разновидности, свързани с костни болести. Те имат вяра, че откритията им, оповестени в списанието Genome Research, биха могли да оказват помощ за диагностицирането на случаи, основани на генетични разновидности, при живи пациенти.

Разследване на Ата

През 2003 година Ата е открит в зарязан миньорски град, наименуван Ла Нория, в региона на Атакама в Чили. Първоначално се е считало, че е античен, само че разбор от 2012 година, потвърждава, че скелетът е на към 40 години , което означавало, че ДНК-то е непокътнато и можело да бъде извлечено за проучване.

Широко публикуваните спекулации към Ата привлекли вниманието на Гари Нолан, създател на новото проучване и професор по микробиология и имунология в Станфордския университет.

„ Научих за това от другар, който се интересуваше от извънземните форми на живот “, написа Нолан в имейл.

„ Той ми сподели за излизането на документалния филм „ Сириус “, който включва „ хуманоида Атакама “.

Твърдеше се, че това евентуално е мумия на извънземно.

„ Това беше доста изказване единствено по себе си. По-шокираща обаче беше показаната фотография, която беше част от онлайн рекламата. Реших да се свържа с режисьорите на кино лентата (като един тип предизвикателство...), с цел да им кажа, че е допустимо да се направи секвенция на екземпляра (ако имаше земна ДНК...), с цел да се дефинира произходът му. “

Нолан и сътрудниците му подписаха съглашение за дискретност и шефовете и се съгласили да рапортуват откритията на Нолан, даже в случай че резултатите покажат, че ДНК на Ата е човешка.

Нолан искаше да изучи Ата по няколко аргументи. Необикновеният образец може да е бил неразпознат до момента тип примат, някакъв тип човешка дисторция или даже нещо напълно друго. Нолан споделя, че той и сътрудниците му в никакъв случай не са вярвали, че допустимо това да бъде извънземно.

Те желаеха отговор на главния въпрос: „ Какво е това? “

Sirius UFO documentary and the Atacama humanoid - Spacing Out! Ep. 48
— Free Vape Auctions (@Vape_Auctions)
ДНК анализът би разказал същинската история. Проба, извлечена от костния мозък на ребрата на Ата, била употребена за осъществяване на разбор на последователността на целия геном.

Той бил съпоставен с генома на хората и приматите и станало ясно, че това е човек, от женски пол, евентуално фетус, с чилийски генезис. Въпреки че датирането в началото прави оценка костната възраст на скелета сред 6 и 8 години, откривателите разкрили, че останките имат рядко нарушаване на стареене на костите, което ги правело да наподобяват по-стари от тези на дете.

Първоначално 8% от ДНК не съвпаднали с човешката, само че откривателите открили, че това се дължи на неприятна проба. При усъвършенствания разбор съвпадението било до 98%, споделя Нолан. Като се има поради експозицията и възрастта на скелета, това не било изненадващо. След това минали към диагностициране на аномалиите.

Всичко е в гените

Изследователите търсели какво може да изясни дребния растеж на скелета, необикновеният брой ребра и останалите странности на костите и черепа.

Д-р Атуа Бът, различен създател на проучването, се включил към екипа при оценката на генома.

Той разкрива редица разновидности в седем гена. Заедно те предизвикали костни и мускулно-скелетни деформации, като сколиоза и скелетна дисплазия, известна като нанизъм.

„ Има разновидности в доста гени, в това число тези, участващи в производството на колаген, стави, ребра и артерии “, написа Бът в имейл. „ Знаем, че тези гени вземат участие в процесите на човешкото развиване, само че към момента учим какво вършат всички други гени в ДНК-то. “

Въпреки че е известно, че разновидностите, открити в гените, предизвикват заболяване на костите, някои от тях преди този момент не са били свързани с нарушавания в растежа или развиването. Комбинацията от генетични разновидности изяснява външния тип на Ата, само че броят на разновидностите, присъстващи в еднакъв образец, изненадва учените.

„ Рядко е “, сподели Бът. „ Доколкото ни е известно, никой до момента не е обяснявал всички тези признаци при пациент и измененията в ДНК или разновидностите отразяват това. “

Но какво може да е предизвикало този брой разновидности?

„ Много пъти генетичните болести се предават от родители, които са носители “, споделя Бът. „ В този случай тези разновидности са толкоз редки, че някои от тях не сме ги виждали преди, тъй че е мъчно да си представим, че имат носители. Предполагаме, че средата, в която се е развивало това дете, може да е изиграла роля. Екземплярът е открит в град с изоставени нитратни мини и излагането на нитрати може да е предизвикало разновидностите. Но това са единствено спекулации. ”

Никой различен откривател не е виждал останките.

Six inch humanoid body found in Chilies Atacama Desert in 2003. Made popular by the documentary " Sirius ".
— Maximus (@EarthIllusions)
Начинът, по който Нолан, Бът и техните сътрудници са употребявали своите аналитични качества, с цел да схванат мистериите към скелета на Ата, може да обезпечи път за разбор на голям брой гени, с цел да се открият корените на разновидностите.

Бът споделя, че се надява, технологията и инструментите, употребявани в това изследване, да могат да оказват помощ на пациенти и техните фамилии да получат по-бързи диагнози, както и за създаването на лекувания на положения, които могат да бъдат проследени до генетични разновидности .

„ Много детски лечебни заведения в този момент одобряват пациенти или деца с необикновени синдроми, в това число такива, които в никакъв случай не са били описвани преди “, споделя Бът.

„ ДНК секвенирането в този момент се употребява по-често, с цел да ни помогне да разгадаем тези „ недиагностицирани болести “. Но доста пъти сме склонни да търсим една генна разновидност, която може да изясни това, което виждаме в пациента. ”

„ Това, на което този случай ме научи, е, че от време на време в действителност може да има повече от една съществена разлика в ДНК, включена в разгадаването на изключително сложен за пояснение случай. Не би трябвало да стопираме търсенето, когато намерим първата подобаваща мутация; в действителност може да има и доста други забъркани. ”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР