Мумбай, Индия – Изображението на бившия капитан на Индия Сурав

...
Мумбай, Индия – Изображението на бившия капитан на Индия Сурав
Коментари Харесай

Съперничеството по крикет се развива: Как индийските фенове обикнаха английските играчи

Мумбай, Индия – Изображението на някогашния капитан на Индия Сурав Гангули, който размахва фланелката си в тържествуване на балкона на стадиона за крикет Lord's е надълбоко запечатан в паметта на всеки индийски почитател на крикет.

Беше 13 юли 2002 година Индия беше победила Англия с две малки врати в оспорван край от серията NatWest, до момента в който тимът на Гангули преследваше мощна цел от 326 на финала.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Индия подтиква включването на крикета в Олимпийските игри, само че дребните се надяват да се качат на автостоп " Sardar of Spin ": индийската легенда в крикета Бишан Сингх Беди умря на 77 години Коли свети като непобедена Индия победи Нова Зеландия на Световното състезание по крикет „ Имам болки в сърцето си “: Феновете на Пакистан впечатляващо неявяване в конфликта в Индия завършек на списъка

Мачът, оценен като един от най-великите в еднодневния крикет, беше колосален конфликт сред златната епоха на индийския крикет – с присъединяване на Гангули, Сачин Тендулкар и Анил Кумбъл – и британски тим, който може да се похвали с топ играчи като Насър Хюсеин, Маркъс Трескотик и Андрю Флинтоф.

За Индия успеха беше сладко възмездие, откакто по-рано същата година Англия ги държеше наедно 3-3 ODI серия вкъщи.

След като Zaheer Khan завоюва успехите, Ganguly размаха фланелката си на Индия, оголи торса си, до момента в който хвърляше обиди, предизвиквайки око за око, откакто Флинтоф чества гол до кръста на стадион Wankhede по време на турнето на Англия в Индия.

Индия и Англия са изиграли повече от 100 интернационалните ODI мача от 70-те години на предишния век и нравите са пламнали по време на тези дуели. Имаше случаи на експанзия, моменти на положителни закачки и мощно възприятие за съревнование сред играчите.

Но до момента в който Индия и Англия се приготвят да се изправят на Световното състезание по крикет в неделя, индийските почитатели считат, че тяхното по този начин наречено съревнование е намаляло през последните няколко години с играчи от двете страни, които се състезават дружно във франчайз лиги, в това число Twenty20 Indian Premier League.

„ Със сигурност съперничеството сред Индия и Англия е намаляло “, сподели Чираг Нарасимия, търговски и корпоративен юрист от Бенгалуру, пред Ал Джазира. „ Агресията сред тимовете се успокои като цяло в интернационалния крикет заради IPL и други лиги. “

Английски играчи са играли в IPL от основаването й през 2008 година и доста от тях са формирали солидна фенска база в обичащата крикет страна.

Тестовият капитан на Англия и повсеместен състезател Бен Стоукс, който е играл за тимовете на IPL Rajasthan Royals и Chennai Super Kings, е любим на почитателите измежду индийците.

По време на мача на Англия от Световната купа против Южна Африка на стадион Wankhede в Мумбай предишния уикенд, индийските почитатели го подкрепяха всякога, когато той хванеше топката, до момента в който играеше, и скандираха името му, когато влезе да бие във втория ининг. < /p>

Джос Бътлър и Джо Рут, които и двамата играха за Раджастан Роялс през сезон 2023 IPL, също получиха сходен банкет от публиката в Мумбай, макар че Англия претърпя голямо проваляне.

„ IPL разреши на почитателите да бъдат изложени на доста играчи от разнообразни страни “, сподели Али Таабиш Номани, осигурителен съветник от Лакнау.

„ Много почитатели са осведомени с нашата страна, обичаща крикета, тъй че откакто видят състезател, който се оправя добре, те ще го поддържат, без значение от страната, от която е. Дори и Бен Стоукс от Англия. “

Нарасимия, който също поучава по въпроси на спортното право, сподели, че IPL работи като превъзходен инструмент за превъзмогване на пропастта сред индийски почитатели и играчи оттатък океана.

„ Лигата отвори играта за доста инцидентни почитатели, които в действителност не схващат или не се задълбочават в съперничеството. Тези почитатели са щастливи просто да гледат мача и да се любуват на всеки, който играе добре, ” сподели той.

„ Мисля, че това се усили с годините и докара до по-малко диалози, в които бихте обсъждали дали даден състезател е от Англия или Австралия.

„ Освен това, играчите на Англия са обиколили Индия и са били част от IPL толкоз доста години, че нищо не е ново за тях. Те също поставят старания да се асимилират. “

 ИНТЕРАКТИВНО---Venue-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798518

За Дион Джордж, софтуерен разработчик от Мумбай, поддръжката за Chennai Super Kings го направи „ прочувствено вложен “ в кариерата на Сам Къран от Англия.

Къран игра за основания в Ченай IPL франчайз през сезон 2020-21 IPL, преди да се причисли към Punjab Kings тази година. Но това не повлия на поддръжката на Джордж за англичанина.

„ Тъй като го следвах толкоз дълго поради моята честност към Ченай, толкоз съм привикнал да го поддържам. Все още се веселя, когато го видя да се оправя добре за Пенджаб или даже за Англия, ” сподели Джордж.

Освен Кърън, Джордж също е огромен покровител на Бътлър и включи британския капитан в своя екип за фентъзи игри по време на IPL преди няколко сезона.

„ Докато играете фентъзи игри, вие подсъзнателно се съгласявате с желанието тези играчи да се оправят добре и това също остава за дълго време. След като имах Бътлър в моя приказен тим, ще чакам с неспокойствие той да бележи положителни резултати даже в интернационалните проби по крикет и Световните купи, ” сподели Джордж, 26-годишен.

„ Когато присъствах на мача Англия против Южна Африка, бях доста смутен, когато го видях да излиза. “

 ИНТЕРАКТИВЕН---Teams-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798361

Колониална история

Докато Индия и Англия са били противници на игрището за крикет, страните също споделят дълга история, като британците ръководят индийския субконтинент от 1858 до 1947 година

Крикетът, който произлиза от Англия, е въведен на индийския субконтинент от моряци и търговци на Английската източноиндийска компания през 17-ти и 18-ти век и става доста известен спорт измежду индийците, когато Индия победи техните някогашни колонизатори Англия на техния личен терен през 1971 година – победа в серия от три теста с 1-0.

През 1983 година Индия завоюва Световната купа за първи път, вдигайки трофея на Lord’s Cricket Ground в Лондон, в миналото именуван „ катедралата на крикета “.

След това през 2011 година Индия завоюва втората си международна купа, до момента в който Англия завоюва Световната купа за първи път през 2019 година, поставяйки завършек на агонизиращото си 44-годишно очакване да станат международни първенци в изобретения от тях спорт.

Колониалната история на Англия не е забравена, само че индийските почитатели споделят, че не ги визира, когато гледат мач по крикет сред Индия и Англия.

„ Не мисля за английския колониализъм, тъй като това, което се случи, към този момент е в предишното и би трябвало да се поучим от историята “, сподели Номани, който ще участва на мача Индия против Англия в Лакнау в неделя.

„ Никога не съм гледал на това по този метод, за мен това са единствено два тима от две страни, които играят игра на крикет. “

Нарасимия сподели, че достиженията на Индия в крикета са потвърдили, че са по-добри от своите някогашни колонизатори.

„ Не мисля, че колониалната история има толкоз огромно значение за днешните почитатели, изключително във възрастовата група 20-30 години. Това е по този начин, тъй като Индия някак си е направила това, като завоюва Световната купа преди Англия “, сподели той.

 ИНТЕРАКТИВНО - Световна купа за мъже-prize-money-trophy-award-winner- 2023-1695558421

Слабата форма на Англия

Англия влиза в неделния мач против първенеца Индия с четири провали в пет мача.

Математически видяно, Англия към момента не е отпаднала от конкуренцията за полуфиналите, само че очакванията им висят на косъм, защото тимът се намира на второ място в дъното, над Холандия по чист резултат.

Мрачните удари разочароваха Англия на няколко пъти по време на отбраната на купата им от Световната купа, до момента в който играчите им също не се ускориха.

Въпреки това фенът на Индия Номани чака конфликтът в неделя в Лакнау да бъде занимателен.

„ Вярвам, че ще бъде добър мач, тъй като теренът беше изцяло изменен, откогато мястото беше наградено за Световната купа. Това може да бъде неутрално място и за двата отбора… също по този начин, защото Англия влиза в играта с четири загуби, те може да са нападателни и Индия може да бъде улеснена, защото те завоюваха всичките пет мача, ” сподели 30-годишният състезател.

„ Бих споделил, че Индия ще загуби мача, само че това ще бъде нападателна и конкурентна игра. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР