Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s започна да приема биткойни

...
Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s започна да приема биткойни
Коментари Харесай

Макдоналдс“ в Швейцария започна да приема криптовалути

Мултинационалната верига за бързо хранене McDonald`s стартира да приема биткойни като платежно средство. Засега обаче това се случва единствено в град Лугано, който се намира покрай италианската граница в Швейцария и има 63 000 поданици.

Този метод на заплащане е утвърден от компанията като тип опит.

Bitcoin Magazine разгласява малко видео онлайн, в което се демонстрира процесът на поръчка на храна и заплащане посредством мобилно приложение с криптовалута. Във видеото се вижда логото на Tether - различен дигитален актив. Това не е изненадващо, защото по-рано тази година

локалните управляващи оповестиха желанието си да създадат биткойн, Tether и LVGA законно платежно средство в града.

През март тази година управляващите на град Лугано подписаха меморандум за съгласие с Tether Operations Limited, с което сложиха началото на по този начин наречения " План Б ". В неговите рамки компанията сътвори два фонда. Първият е капиталов фонд от 106 млн. $ за започващи предприятия в региона на криптовалутите, а вторият е фонд от 3 млн. $ за поощряване на магазините и предприятията в града да одобряват заплащания в криптовалути.

В рамките на този план жителите на Лугано ще могат да заплащат налози с криптовалута, както и да заплащат с цифрови активи за талони за паркиране, комунални услуги, такси за образование и други

Очаква се повече от 200 магазина и предприятия в региона да стартират да одобряват заплащания с криптовалута като средство за заплащане на техните артикули и услуги.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР