Мултинационалната компания Johnson & Johnson е била принудена да спре

...
Мултинационалната компания Johnson & Johnson е била принудена да спре
Коментари Харесай

Производството на Янсен е спряно от САЩ още в края на 2021 г.

Мултинационалната компания Johnson & Johnson е била принудена да спре производството на своята ковид19-ваксина, която у нас назоваваме Янсен и с която поради единствено едната доза се имунизираха стотици хиляди българи, още в края на предходната година от американските управляващи, разкри авторитетният The New York Times.

„ Паузата”, за която светът разбра едвам в този момент, е определяна в коментар на компанията като „ временна”. Нито една машина, която създава имунизацията в холандския град Лайден не работи, само че и не е минала към производството на различен медикамент.

Каквото и да се приказва, става дума за пари, демонстрират докладите и прогнозите на компанията. Тя отбелязва продажби на ковид-препарата си на стойност $2,39 милиарда през 2021 година и чака още $3,5 милиарда през 2022 година Пазарът би бил ангажиран от Пфайзер, която, както писахме чака 50% скок в пласираните от нея ваксини през 2022 година

Това проличава и по родните данни. В България Янсен е втора за последния регистриран към публицистичното привършване на броя ден – 8 февруари, с 633 сложени дози, с 29 повече от Модерна. Пфайзер е супер водач с 6370 дози.

Ню Йорк Таймс не е съумял да събере данни дали прекъсването на производството от два месеца е довело до неналичието й в страните, където се ползва.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР