Мултимилиардерът Илон Мъск възнамерява да дарява по 45 милиона долара

...
Мултимилиардерът Илон Мъск възнамерява да дарява по 45 милиона долара
Коментари Харесай

WSJ: Илон Мъск ще дарява по 45 млн. долара на месец за кампанията на Тръмп 

Мултимилиардерът Илон Мъск има намерение да подарява по 45 милиона $ месечно на група, подкрепяща предизборната акция на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати, написа Wall Street Journal, позовавайки на свои източници. 

Според Федералната изборна комисия (FEC) " America PAC " (Political Action Committee - комитет за политически действия) е основан в края на май, като измежду финансовите сътрудници са и други персони от региона на напредналите технологии.

PAC (структура, несвързана с предизборни екипи, освободена от налози съгласно законодателството на САЩ) не може непосредствено да финансира претендент, само че може да работи в негова поддръжка посредством рекламни акции или дейности на място. 

" America PAC " има за цел да насърчи симпатизантите на републиканците да се записват в изборните описи в щати, които биха могли да преминат на страната на Тръмп. Вече записаните групата предизвиква за гласоподаване по пощата и потреблението на интервали за авансово гласоподаване. 

Илон Мъск не попада в листата на донорите от края на юни във финансовия доклад, оповестен в понеделник, който записва дарения от 8,75 милиона $. Wall Street Journal твърди, че Мъск, който сега е най-богатият човек в света, възнамерява да стартира да подарява този месец. 

Агенция Франс Прес отбелязва, че в случай че тиражираните от вестника данни се потвърдят, това ще бъде едно от най-големите дарения на физическо лице за предизборна акция в Съединени американски щати. Официалният връх за тазгодишните президентски избори до момента принадлежи на Тим Мелън, банковият правоприемник на семейството му, който наля 50 милиона $ в различен супер PAC на Тръмп. 

Осемдесетгодишният Мелън до момента е дарил над 100 милиона $ на републиканските претенденти, само че и на самостоятелния Робърт Ф. Кенеди, регистриран в изборната конкуренция за Белия дом. 

Мъск, чието благосъстояние се прави оценка от списание Forbes на 252 милиарда $, беше декларирал през март, че няма да поддържа финансово нито един претендент. В събота, след опита за ликвидиране на Тръмп, той обществено разгласи поддръжката си за някогашния президент, който ще се опита още веднъж в Белия дом.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР