Мултимилиардерът и собственик на Tesla и SpaceX Илон Мъск загуби

...
Мултимилиардерът и собственик на Tesla и SpaceX Илон Мъск загуби
Коментари Харесай

Делото между Илон Мъск и Twitter започва през октомври

Мултимилиардерът и притежател на Tesla и SpaceX Илон Мъск загуби при опита си да отсрочи делото, стартирано против него от мрежата за микроблогове Twitter.

Съдия от американския щат Делауеър разпореди през вчерашния ден правосъдните съвещания да стартират през октомври, отбелязвайки "облака от неустановеност ", щръкнал над компанията, откакто милиардерът се отхвърли от придобиването й, съобщи AP.

Twitter се пробва да принуди бизнесмена да извърши обещанието си от април да придобие колоса в обществените медии за 44 милиарда $. Компанията желае това да се случи бързо, защото съгласно нея продължаващият спор вреди на бизнеса й, цитира Българска телеграфна агенция.

Мъск, най-богатият човек в света, обещаваше да заплати по 54,20 $ на акция, само че се отдръпна от съглашението при започване на месеца. Той твърди, че компанията не е предоставила съответна информация за броя на подправените сметки, така наречен "спам ботове ", както и че е нарушила отговорностите си по договорката, уволнявайки мениджъри и съкращавайки забележителен брой чиновници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР