Муле на „ало“ измамници бе арестуван, след като взе торба

...
Муле на „ало“ измамници бе арестуван, след като взе торба
Коментари Харесай

Той разплака десетки възрастни хора, но накрая си получи заслуженото

Муле на „ ало “ измамници бе задържан, откакто взе торба с пари от възрастни благоевградчани. 31-годишният Детелин Радев от град Долни Дъбник остава зад решетките, откакто през вчерашния ден дежурният областен арбитър му наложи най- тежката мярка – „ задържане под стража “. Мъжът, който има пет деца и чака шесто, не е взел нито лев за работата си на „ пощальон “, за каквото се цанил по публикация в интернет. Той почнал работа от един месец и бил на изпитателен период, като „ работодателят” му го инструктирал по телефона къде да върви да прибира пратките, оповестява struma.bg.
На 26 и 27 февруари шефът поръчал на куриера да отиде с рейс до Благоевград и да чака разпореждане. Когато дошъл, получил заповед да откри магазин „ Била “ и да се върти към игралната зала. След като застанал там на стоянка, куриерът получил ново позвъняване от „ шефа “, който го направлявал накъде да тръгне, с цел да получи пратката. Така стигнал до посоченото място и прибрал от земята пакет. Следващата директива, която получил, била да се изнесе и да отиде в хотел. Там му било поръчано да отвори пакета и да преброи парите. На другия ден упражнението се повторило и Детелин Радев получил заповед да се прибира към Долни Дъбник с парите, от двете колета – 11 700 лв., към 1100 щатски $ и към 1600 чешки крони.
Когато взел рейса за Плевен от София, вътре влезнали двама цивилни служители на реда и го обискирали. Парите били взети, а той задържан и доведен на разпит в Благоевград, където разказал какво му се случило. Детелин Радев е упрекнат, че е работил като помощник на телефонни измамници, които остават незнайни, защото те са основани на завет в Румъния. Потърпевшите благоевградчани, изхвърлили пакетите с пари, са на 83 и 84 години и са били уверени, че спомагат на полицията за откриване на „ ало “ измами.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР