Мукеш Амбани е най-богатият човек в Индия и един от

...
Мукеш Амбани е най-богатият човек в Индия и един от
Коментари Харесай

Човекът, който притежава най-скъпата къща в света

Мукеш Амбани е най-богатият човек в Индия и един от най-богатите в света. Той е ръководител на борда на шефовете и максимален акционер в конгломерата Reliance Industries Limited, притежаващ бизнеси в сферите на енергетиката, текстила, ритейла, телекомуникациите. Според Forbes положението му се пресмята на 40,2 милиарда $.

Само през миналата седмица благосъстоянието на Амбани се усили с още 1,5 милиарда $, откакто акциите на компанията му нарастнаха с 4%. Причината са упованията за нов преференциален абонаментен проект, който телекомът му ще разгласи, както и употребата на нови газови залежи, написа Money.com.

Сред многото неща, с които Амбани е прочут, изпъква това, че е собственик на най-скъпия частен дом в целия свят. Сградата си има име - Антилиа, и съставлява 60-етажен небостъргач, чийто градеж е коствал сред 1 и 2 милиарда $. За поддръжката му се грижат 600 души.

Публикация, споделена от Antilia House (@antiliahouse) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Около Антилиа имаше няколко абсурда. Желанието на Амбани да си направи три площадки за хеликоптери беше отхвърлено от районните управляващи, а доста индийци дефинират постройката като обидна проява на благосъстояние на фона на мизерията, в която живеят милиони хора в страната. Небостъргачът опонира на общоприетата за Индия архитектура, а най-парадоксалното е, че фамилията на Амбани даже не прекарва доста време там.

Мукеш наследява Reliance от татко си дружно с брат си. Компанията има годишни доходи от над 50 милиарда $. Самият Амбани пък на 20-та позиция в класацията на най-богатите хора в света.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР