Мукааб трябва да бъде завършен до 2030 г.Властите в Саудитска

...
Мукааб трябва да бъде завършен до 2030 г.Властите в Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия с най-мащабната конструкция в света

Мукааб би трябвало да бъде приключен до 2030 година
Властите в Саудитска Арабия разкриха преди дни детайлности за дизайна на Мукааб, супервисок небостъргач с форма на куб, който ще стане център на региона Нова Мураба в центъра на Рияд. Мукааб има за цел да се трансформира в най-голямата издигната конструкция в света, с размери 400 метра височина, широчина и дължина. Сградата ще бъде ситуирана в северозападната част на Рияд, в зона от 19 квадратни километра, която ще се трансформира в едно от най-големите здания в центъра на град в света.

Основната характерност на интериора на Мукааб ще бъде спираловидна кула, затворена в софтуерна конструкция, с цел да сътвори завладяващо преживяване. Сградата ще включва и голям брой търговски, културни и туристически атракции, дружно с жилищни и хотелски единици, търговски площи и уреди за отдих. Проектът би трябвало да бъде приключен до 2030 година, съгласно формалното изказване на държавното управление на Саудитска Арабия.

Кварталът Нова Мураба ще разполага със лична вътрешна транспортна система и е планиран да предлага жилищни, работни и развлекателни уреди в радиус от 15 минути пешком. Културните оферти включват нов музей, университет по технологии и дизайн и вълнуващ спектакъл измежду над 80 места за забавление и просвета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР