Мудната предизборна кампания изведнъж рязко се оживи. И причината не

...
Мудната предизборна кампания изведнъж рязко се оживи. И причината не
Коментари Харесай

Лозан Панов като Бонучи, Герджиков с тактика на кукувица

Мудната предизборна акция внезапно внезапно се оживи. И повода не е в омърлушените партии, които провалиха два Народното събрание поред, а в кандидатите за " Дондуков " 2. Броени дни откакто станаха ясни главните любимци в борбата за президент, играта загрубя.

Който удря първи, удря два пъти. Вероятно този съвет е получил от домашния си пиар и брачна половинка Бети шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той влезе с бутонките и на двамата най-рейтингови кандидати за президентския пост - настоящия държавен глава Румен Радев и подпрения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Не е ясно дали магистратът е обожател на скуадра адзура, само че той искрено копира бруталния жанр на капитана на Италия Леонардо Бонучи. Лошата прокоба е, че бранителят беше изпъден с червен картон поради откровена неучтивост в изгубения мач от Испания.

Панов, който с поддръжката на " Демократична България " минава за знаме на градската десница, удари ореола на Радев като протестърски водач. Точно по този линия доста " жълтопаветници " гледат със благосклонност към другояче " аления президент ". Вероятно, с цел да ги отрезви, Панов упрекна Радев, че яхнал протеста предишното лято едвам когато се почувствал заплашен от основния прокурор.

" Румен Радев е подправен воин, тъй като подвигна ръка тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди този момент превзеха институцията, и България се трансформира в превзета страна ", съобщи Панов в студиото на Би Ти Ви.

После изясни какво е щял да направи, в случай че е бил на мястото на Румен Радев

" В миг, в който България, и по-конкретно София, изглеждаше окупирана, съвсем като във военна конюнктура, Висшият правосъден съвет предложи за повторно на президента да бъде определен основен прокурор. Президентът официално извърши своето обвързване - той подписа декрет за назначението на Иван Гешев. Какво бих направил аз в такава обстановка? Аз не бих подписал декрет за назначението на основния прокурор. Да, евентуално това би довело до нарушение на конституцията. Да, това евентуално би довело до импийчмънт. Но в този случай президентът избра себе си пред това да резервира народа си ", съобщи Панов.

Румен Радев очевидно към този момент не вижда в лицето на магистрата огромна опасност за втория си мандат, тъй като му отговори прекомерно добродушно: " Аз съм човек на дълга, а претенцията, че са герои, оставям на други. Моят спор е с българските жители - повеждам го през целия си мандат и постоянно съм бил на тяхна страна ", сподели Радев. После изясни, че " чака в актуалната напрегната конюнктура да се води толерантна акция, в която да бъдат водещи концепциите, а не компроматите, и най-много всеки да има опция да изяви себе си ". Нещо, която надали в миналото се е случвало в предизборна България.

" Всеки да има опция да изяви себе си, да показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори, да се изяви на сцената ", настоя Радев.

Доста миролюбиво за човек, който излезе с вдигнат пестник пред протестиращите на Ларгото.

Вероятно Радев си пази нервите, тъй като чака на балотажа проф. Анастас Герджиков

Ректорът на Софийския университет също получи едно кроше от Лозан Панов, който упрекна любимеца на ГЕРБ, че в действителност е протеже на Движение за права и свободи.

Герджиков незабавно отреагира с искане за неотложно опрощение, тъй като нямал нищо общо с днешния хайлайф на придвижването, а Ахмед Доган го е виждал единствено от 10 метра.

По-съществено в тв изявата на ректора обаче беше методът, по който много неприятно шокира електората на ГЕРБ. При състояние, че единствено партията на Бойко Борисов твърдо седи зад президентските упоритости на преподавателя по класическа лингвистика. " Аз не съм претендентът на ГЕРБ, тъй като съм повдигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ, те не ми сложиха нито едно изискване. Те не пожелаха нищо против поддръжката си. Не мисля, че съм привързан с тях”, настоя Герджиков. Нещо повече, той добави, че партията на Бойко Борисов въобще не е за образец. „ ГЕРБ са били три пъти поредно в ръководството и са правили доста неточности през годините. За толкоз време няма по какъв начин да не сгрешиш. Някои от тези неточности са в действителност несъвместими с това, което аз разбирам под почтена и потребна за народа политика ", изрепчи се професорът. После се опита да замаже рецензията с ангажимента, че въпреки всичко държавните управления на Борисов са свършили и нещо потребно, щом хората гласоподават за ГЕРБ.

И най-после искрено призна, че няма нищо срещу всяка една партия, стига симпатизантите й да гласоподават за нея. Независимо дали е вляво, вдясно и защо се бори. " Ще приема поддръжката на всички партии, тъй като тя е поддръжката на техните избиратели”, увери ректорът.

Казано с други думи, Герджиков ще опита да повтори тактиката на кукувицата, която постоянно снася яйцата си в непознати гнезда. Въпросът е дали партиите, към чиито полози ректорът наднича, няма да побързат да му счупят яйцата. Особено тези, които също са номинирали свои кандидати за " Дондуков " 2.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР