MTG е изненадана от решението и ще го разгледа допълнително,

...
MTG е изненадана от решението и ще го разгледа допълнително,
Коментари Харесай

Сегашният собственик на Нова ТВ коментира с едно изречение забраната да я продаде на чехите

" MTG е сюрпризирана от решението и ще го прегледа в допълнение, преди да реши какви последващи стъпки да бъдат подхванати. "
 В един ден Комисия за защита на конкуренцията спря покупко-продажбите за ЧЕЗ и Нова телевизия (обновена)
С това малко изявление Modern Times Group, сегашният притежател на Нова телевизия, разяснява днешната възбрана на Комисията за отбрана на конкуренцията чешкият милиардер Петер Келнер да купи медията.

В днешното си решение Комисия за защита на конкуренцията показва, че поради водещата позиция на Нова броудкастинг груп на пазара се притеснява за резултата върху конкурентната среда след договорката, включително за тази на онлайн медиите. Причината е, че вложителят - чешкият милиардер Петер Келнер, трябваше да придобие малкия екран дружно с нейните дъщерни сдружения „ Нет Инфо “ АД и „ Агенция Ева “ ООД.

Комисия за защита на конкуренцията се аргументира, че това би дало на придобиваната група опция за придобиване на господстващо състояние: да трансформират своята комерсиална политика под разнообразни форми, изразяващи се в ограничение на достъпа, повишение на цените или смяна в изискванията по подписаните контракти.

В решението се показва още, че Нова има 30 до 50 на 100 пазарен дял съгласно разнообразни измерители, както и сред и 10 и 20% от пазара на онлайн рекламата.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията предстои на обжалване в 14-дневен период.

През февруари стана ясно, че Нова телевизия скоро ще има нов притежател, откакто досегашният Modern Times Group (MTG) се съгласи да продаде своя 95%-тов дял в Nova Broadcasting Group на капиталовата група PPF Group, водена от чешкия милиардер Петр Келнер. Сделката бе на стойност 185 млн. евро.

В " Нет инфо " АД влизат и " Дарик нюз " и " Ви бокс ", Abv.bg, както и други известни уеб сайтове като imoti.info, gbg.bg, gong.bg, fina.bg, grabo.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР