MSI официално представи серията захранвания MAG GL, която наскоро бе

...
MSI официално представи серията захранвания MAG GL, която наскоро бе
Коментари Харесай

MSI представи захранванията MAG GL с мощност до 850W с жълти захранващи конектори 12VHPWR

MSI публично показа серията зареждания MAG GL, която неотдавна бе показана на Computex 2023. Основна специфичност на новите артикули, в допълнение към стандартите PCIe 5.0 и ATX 3.0, е, че са оборудвани с жълти 12+4-пинови конектори 12VHPWR за захранващия кабел на графичните карти GeForce RTX 40-та серия.

Новият захранващ конектор 12VHPWR стои доста компактно в гнездото за зареждане на видеокартата и мъчно се слага. Някои консуматори, когато конфигурират графичен ускорител, пропущат този миг и не го слагат компактно, което е мъчно да се забележи с черния конектор. В този случай, захранващият конектор, а от време на време и този на самата видеокарта, може да се стопи при натоварване – такива случаи не са необичайност.

MSI предложи да се употребяват жълти конектори на захранващите кабели 12VHPWR, с цел да се отстранен или най-малко да се сведат до най-малко сходни случаи. Едната половина е жълта, а другата черна. Идеята е, че в случай че потребителят, при слагането на конектора в този на видеокартата, към момента вижда жълтата му част, тогава той не е вкаран вярно и задоволително компактно. В този случай би трябвало да поставите конектора по-дълбоко в този на видеокартата, до момента в който стартира да се вижда единствено черната му част.

Самата серия зареждания MSI MAG GL включва моделите MAG A850GL PCIE5, MAG A750GL PCIE5 и MAG A650GL с мощ надлежно 850, 750 и 650 W. Всички зареждания от серията MAG GL са сертифицирани по 80 Plus Gold, което демонстрира тяхната висока енергийна успеваемост при натоварване. Коефициентът на потребно деяние на новите артикули е до 90%.

Моделите MAG A850GL PCIE5 и MAG A750GL PCIE5 разполагат с изцяло модулен кабелен дизайн. Самите захранващи кабели са плоски, което улеснява инсталирането им в систематичния блок на компютъра. Моделът MAG A750GL PCIE5 е кадърен да предава по 12VHPWR, 450W мощ към видеокартата, а моделът MAG A850GL PCIE5 — 600W. Новите артикули обезпечават дейна промяна на коефициента на мощността (Active PFC) и употребяват единична +12 волтова линия.

Всички зареждания MAG GL са получили разнообразни системи за отбрана, в това число отбрана от свръхток (OCP), отбрана от пресилване (OVP), отбрана от превишаваща мощ (OPP), отбрана от късо съединяване (SCP), отбрана от ниско напрежение в мрежата (UVP) и отбрана от прегряване (OTP). Новите зареждания се охлаждат от 120-милиметрови вентилатори, основани на хидродинамични лагери.

Производителят не оповестява цената на захранващите устройства от серията MAG GL.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР