MSI на изложението Computex 2023 представи първия ноутбук, базиран на

...
MSI на изложението Computex 2023 представи първия ноутбук, базиран на
Коментари Харесай

MSI показа на Computex 2023 първият ноутбук с процесор Intel Meteor Lake

MSI на ревюто Computex 2023 показа първия ноутбук, основан на идната фамилия процесори Meteor Lake на Intel. Порталът Notebookcheck обърна особено внимание на устройството.

Intel тази година не организира независимо събитие в границите на ревюто Computex, само че производителят на процесори предложения някои членове на медиите на частна проява на нова потребителска платформа за ноутбуци. Една от основните особености на бъдещите процесори Meteor Lake е специфичният невронен енджин VPU (Versatile Processing Unit), чиито благоприятни условия ще се употребяват от програмен продукт, който в своята работа ще се обръща към разнообразни AI-модели.

В същото време, на щанда на MSI беше открит ноутбука Prestige 16 EVO/Studio. Той употребява неназован модел процесор от серията Meteor Lake. Това се удостоверява и от диспечера на дилемите на операционната система, както и от повърхностно проектирания и по-късно редактиран прес-релийз на производителя.

По-специално, в диспечера на дилемите процесорът се е оказал с маркировката “Genuine Intel (R) 0000 “, което нормално демонстрира инженерен пример на чипа. Тази информация обаче не удостоверява непосредствено, че това е Meteor Lake. Подсказва се от обстоятелството, че процесорът има 16 ядра с поддръжка на 22 виртуални влакна. Както знаете, актуалните модели мобилни процесори Raptor Lake поддържат до 20 виртуални влакна. От това можем да заключим, че има възможност да е същият ноутбук, който беше употребен от Intel за скорошната проява на опциите на VPU в графичен редактор.

MSI също по този начин позволи неточност в предварителния прес-релийз на ноутбука. По-специално, производителят е не запомнил да редактира препратките към “Core i7 “ и “13-то потомство “ в истинската версия на прес-релийза. Както знаете, Intel ще употребява нова номенклатура за мобилните процесори Meteor Lake, която ще бъде показана под формата на “Core Ultra 7 1003H “ или нещо сходно.

Според MSI, новият ноутбук Prestige 16 ще бъде пуснат публично през четвъртото тримесечие на тази година, което е в сходство с упования прозорец за анонса на идващото потомство процесори на Intel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР