MSI Cubi 5 12M е за предпочитане пред друг формат

...
MSI Cubi 5 12M е за предпочитане пред друг формат
Коментари Харесай

MSI Cubi 5 12M - универсален мини PC с впечатляваща производителност


MSI Cubi 5 12M е за предпочитане пред различен формат настолен районен съд по доста аргументи

Няма нищо по-хубаво за сериозна работа от един настолен десктоп компютър. Той обаче има един огромен минус, който не постоянно можем да преглътнем, изключително в домашния офис – прекомерно огромен е. За доста от потребителите към този момент е необичайно да им се постанова да употребяват толкоз огромно устройство, в което повече от половината размер е празен…

Добрата вест е, че към този момент не сме длъжни да се съобразяваме с това завещание. Мини PC-тата са на пазара задоволително дълго и бързо печелят почитатели с многото си плюсове. Точно подобен е MSI Cubi 5 12M, който предлага дълъг лист от аргументи да го предпочетете пред какъвто и да е различен формат настолен компютър. Разбира се, тук вършим ангажимента, че той не е създаден за взискателни приложения като CAD, 3D рендеринг и видео енкодинг, въпреки да се оправя обичайно и в тази област. 

Силата на MSI Cubi 5 12M е в това да бъде спокоен, пестелив и неосезаем работен инструмент в офиса или безукорен медиен плеър вкъщи. Или пък противоположното – това би трябвало да решите вие. 

Външен тип и интерфейси

Мини компютърът е изискан напълно в черно (макар че на уеб страницата на производителя е показана и много привлекателна бяла версия), има съвсем квадратна форма и не се разграничава доста по размери от сходни модели в този сегмент. Това, което го прави по-специален на външен тип, е по-елегантният дизайн и многото вентилационни отвори – типично в стила на MSI. Голямото преимущество на това решение е, че температурата в дребната кутия не стига твърдe огромни стойности, а това непосредствено се отразява на акустичния комфорт. Така че даже при натоварване MSI Cubi 5 не става дразнещо гръмък, нито пък парещ. 

Моделът е екипиран с доста добър набор от портове, тъй че да не се постанова да ползвате хъбове и да сте лимитирани откъм опциите за свързване на външна страна. Така да вземем за пример, към мини компютъра можете да включите цели три монитора – през HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4 и USB-C интерфейсите. При това тези екрани могат да са даже с 8K/4K резолюция, с помощта на потреблението на задоволително мощния вграден видеоконтролер Intel IrisXe.

USB 3.2 Gen 2 портовете са разпредели по два начело и откъм гърба, т.е. общо са четири. Като може би единствен минус можем да посочим съществуването на единствено един USB-C/Thunderbolt 4 порт на предната страна. Вече доста периферни устройства (например уеб камери) идват непосредствено с USB-C кабел, тъй че на процедура няма по какъв начин да ги включите в някой от „ огромните “ портове. 

Отзад ще намерите и цели два Ethernet врата – 1 Gbps и 2.5 Gbps, което е приятна изненада. Така можете да гарантирате сигурността на корпоративната мрежа и да докарате доста бърза връзка до PC-то. Ако то ще се употребява за киоск или рецепция, си е напряко наложително да си спестите евентуалните проблеми с безжичния достъп и да разчитате на кабелната връзка. Двата интерфейса не могат да бъдат обединени (link aggregation), само че в тази ситуация няма причина да го желаете, 2.5 Gbps най-малко в днешно време са изцяло задоволителни.

На предната страна е разполагаем и аналогов 3,5 мм комбо жак за слушалки и микрофон, който си остава едно надеждно решение за връзка и развлечение, без потребност от непотребни драйвери и настройване.

Какво има вътре?

Вероятно си мислите, че PC-то по този начин или другояче е снабдено с не толкоз мощен процесор, тъй че температурата не би трябвало да е проблем. Тук няма да сте напълно прави, тъй като нашата тестова численост пристигна с много сериозен мобилен процесор – Intel i7-1255U, който разполага с 10 ядра и може да обработва 12 потока от указания по едно и също време. Тактовата му периодичност е най-много 4,70 GHz, само че даже тогава чипът разсейва едвам 55W. В режимите, които не изискват толкоз висока продуктивност, той е даже още по-ефективен и пестелив. Сравнете това с 500W+ зареждане на общоприет компютър и незабавно ще разбере, че за година ще спестите не малко пари от сметките за ток.

По отношение на оперативната памет имаме 16 GB, разпределени в два канала. Максимумът е 64 GB DDR4-3200 като са налични два SO-DIMM слота за задачата. 

Съхранение на данни е поверено на 512 GB PCIe Gen4 x4 SSD, което показва отлична продуктивност (от порядъка на 3000 MB/s при поредно четене и запис). Липсата на морално остарелия към този момент SATA интерфейс сигурно не е минус и пести място. M.2 слотът е единствено един, тъй че е хубаво да вземете модела с задоволително огромен SSD още през цялото време, тъй като няма да можете да ползвате два твърдотелни диска по едно и също време.

На дребната платка ще забележите още безжичен контролер на Intel, който обезпечава Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3 връзките. Няма какво повече да се желае в това отношение, тъй като на процедура е обезпечена поддръжка на най-актуалните способи за безжична връзка.

Колко е бърз?

Субективното чувство за бързината на MSI Cubi 5 12M е чудесно. Машината е дружелюбна като настолен компютър и не се задъхва и при тежки приложения и многозадачна работа. За това свидетелстват и резултатите от тестовите приложения PCMark 10, Cinebench 23 и Geekbench 6, които можете да видите.
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1.gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1.gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

По отношение на графичната продуктивност моделът разполага с безусловно задоволителна мощност за работа с всички офис приложения и гледане на видео с висока резолюция. До известна степен той може да свърши работа и за обработка и генериране на графично, аудио и видео наличие, само че не това е силата му. И въпреки всичко за тази цена опциите му и в това отношение са напълно прилични и няма да ви разочароват.

За кого и защо е подобаващ MSI Cubi 5?

Ако монтирате мини компютърът на съвместима VESA стойка на гърба на монитора (в комплекта ще намерите нужната планка и монтажни болтове), може даже да забравите, че той е там и работи за вас. Това би трябвало да ви дава ясна визия какъв брой стилен и комфортен за разполагане е MSI Cubi 5. Дори да е на показ, той е задоволително моден, с цел да основава добър имидж на вашия офис, а в случай че употребявате USB-C за връзка с монитора, можете да сведете кабелната неразбория до безспорен най-малко.

По отношение на приложенията, моделът покрива на процедура цялата палитра от приложения за работа с интернет, имейл, офис документи и цифрови файлове. При това той освен ги поддържа, само че работи с тях с отлична скорост. Не е проблем да отворите 2-3, че и повече офис стратегии + браузър и да се наслаждавате на гладката работа.

Друг ъгъл, от който да погледнете на тази забавна мини машина, е в ролята ѝ на медиен плеър. Тя ще се оправи без проблем с възпроизвеждането и на 4K наличие с висок битрейт и многоканален тон. А това е всичко, от което се интересуват почитателите на домашното кино.

MSI Cubi 5 12M изпъква още с бързите си мрежови и безжични връзки, както и с съответното си изстудяване и безшумна работа. Той е всичко, от което се нуждае бизнесът като функционалност и продуктивност, плюс удобството елементарно да смени местоположението си при потребност. Малкото съставни елементи и ниските работни температури подсигуряват дълъг живот и безпроблемна работа. Поддръжката на екрани с ултра висока резолюция обезпечава комфорт за всяко работно място и покачва продуктивността.

Наличност и цена

Мини компютрите от серията MSI Cubi 5 са необятно налични в комерсиалната мрежа у нас от оторизираните сътрудници на производителя. Можете да разгледате налични модели тук: 

Стандартната гаранция на MSI Cubi 5 е 24 месеца. Информация за други модели и конфигурации на мини компютъра можете да  получите от изброените търговци.
8
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР