МС поиска оставката на министъра на отбраната . Утре се

...
МС поиска оставката на министъра на отбраната . Утре се
Коментари Харесай

Официално предложиха възпитаник на елитно училище в Пловдив за министър на отбраната

МС изиска оставката на министъра на защитата. Утре се привиква изключително съвещание на Народното събрание, с цел да бъде гласувана оставката му. Това сподели министър-председателят след изключително съвещание на Министерския съвет. За нов министър на защитата от " Продължаваме промяната " оферират проф. Тодор Тагарев.

Професор доктор Тодор Димитров Тагарев

Дата и място на раждане: 18 април 1960 година в град Стамболийски, област Пловдив.

Образование: Завършва Математическа гимназия " Акад. Кирил Попов " в Пловдив.

През 1982 година приключва ВНВВУ  " Георги Бенковски " в Долна Митрополия, като инженер по автоматика и телемеханика.

През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия " Н. Е. Жуковски "  в Москва, Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година - Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От 1999 година е старши теоретичен помощник ІІ степен (доцент) по приложение на правилата и методите на кибернетиката, а от 2014 година – професор по същата компетентност.

Кариера:

От 1982 година до 1986 година служи в бойно отделение на Военновъздушни сили.

От 1989 до 1992 година е учител във ВВВУ " Г. Бенковски ".

От 1994 до 1998 година е теоретичен помощник поредно в Института по ръководство и систематични проучвания и Института за галактически проучвания на Българска академия на науките, където продължава да работи като старши теоретичен помощник от 2002 година до 2004 година

От 1999 до 2001 година е поредно шеф на Дирекция " Планиране на защитата " и " Политика по въоръженията " в Министерство на защитата.

От 2004 до 2008 година е началник на катедра " Мениджмънт на защитата " във Военна академия " Г. С. Раковски ".

От 2008 г. работи в Института по паралелна обработка на информацията на БАН (сега Институт по осведомителни и информационни технологии), като началник на секция " Информационни технологии в сигурността " и на Центъра по мениджмънт на сигурността и защитата.

От 2005 до 2008 година Тодор Тагарев е член на Борда за проучвания и технологии на НАТО и народен представител в неговия панел  " Системни разбори и изследвания ".

В интервала септември 2009-септември 2010 година е консултант на министъра на защитата по въпросите на стратегическия защитителен мениджмънт.

От 13 март до 29 май 2013 година е министър на отбраната в служебния кабинет на Марин Райков.

От 03 май 2016 година е назначен за шеф на Институт по защита " Проф. Цветан Лазаров ".

Притежава значителен опит в управлението и присъединяване в интернационалните и национални интердисциплинарни проучвания по въпроси на сигурността и защитата.

Негови научни и научно-приложни изявления са преведени на азербайджански, арабски, арменски, бахаса, грузински, подари, испански, португалски, румънски, съветски, сръбски, украински, маджарски и френски езици.

Чужди езици:

Владее британски и съветски език.

Семейно състояние:

Семеен, с три деца

Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР