Мрежите от трето поколение излизат от употреба в Съединените щати(снимка:

...
Коментари Харесай

Мобилните оператори в САЩ спират 3G мрежите


Мрежите от трето потомство излизат от приложимост в Съединените щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските мобилни оператори започнаха да стопират 3G мрежите. Това се случва 20 години след появяването на връзките от трето потомство (3G) в страната. AT&T спря през вчерашния ден 3 G мрежата, чака се и други мобилни оператори да се отърват от наследените мрежи по-късно тази година.

Промените в мобилните връзки ще обиден както притежателите на остарели телефони, по този начин и потребителите на безжични системи за сигурност и други услуги, отбелязва в репортаж по тематиката.

За да форсира прехода към 4G и 5G без спиране на връзката на клиентите, AT&T дава безвъзмездни телефони за замяна на съществуващите на доста притежатели на 3G и се пробва да уведоми клиентите по всевъзможен вероятен метод.

Според компанията, известията са изпращани по разнообразни канали в продължение на две години, тъй че множеството клиенти са имали време да преминат безпроблемно към новата технология до 22 февруари 2022 година
още по темата
Спирането на 3G мрежите е част от по-широк проект за потребление на освободените честоти за 4G и 5G. Операторите T-Mobile и Verizon са подготвени да създадат същото това тримесечие.

Промените ще обиден доста хора, по-специално консуматори на електронни четци като Amazon Kindle с поддръжка на 3G, елементарни телефони и доста смарт телефони с Android, iPhone 5 и по-стари модели.

Освен това домашните безжични аларми и всевъзможен тип здравно съоръжение – като детектори за рухване за възрастни хора – и някои системи за незабавно уведомяване на коли ще спрат да работят.

За тези, които настойчиво не желаят да се отърват от 3G устройствата, има няколко варианти за заобикаляне на рестриктивните мерки. Например, доста по-стари смарт телефони, таблети и четци на електронни книги могат да употребяват Wi-Fi вместо 3G и даже VoIP услуги за диалози.

Но при други приложения компромисите са сложни – специалисти предизвестяват, че някои алармени системи ще би трябвало да бъдат напълно сменени. На доктрина множеството коли от последните 5 години, употребяващи устройства за спешно предизвестие, имат 4G модеми. На други могат да бъдат препоръчани спомагателни адаптери с съвременни модеми.

3G мрежите се появиха в Съединени американски щати през 2002 година и се развиха бурно дружно със смарт телефоните. По-късно мобилните оператори минаха към 4G, а неотдавна стартира преходът към 5G връзки.

Според локалната статистика, единствено дребен брой клиенти към момента употребяват 3G мрежи. Така да вземем за пример, 99% от клиентите на Verizon към този момент са минали към 4G LTE или 5G. AT&T също твърди, че по-малко от 1% от мобилния ѝ трафик е 3G.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР