Мрежата на Ethereum се е превърнала в по-централизирана платформа след

...
Мрежата на Ethereum се е превърнала в по-централизирана платформа след
Коментари Харесай

JPMorgan: Децентрализираната мрежа на Ethereum става все по-централизирана

Мрежата на Ethereum се е трансформирала в по-централизирана платформа след последните ъпгрейди, което внася по-големи опасности в системата, които в последна сметка могат да доведат до надзор от страна на олигопол или дребен брой физически или юридически лица, ограничаващи външната конкуренция и преобладаващи в нея, се споделя в нов отчет на JPMorgan, представен от The Street.

Компанията за финансови услуги акцентира, че „ по-концентриран брой снабдители на ликвидност или оператори на възли може да работи като единна точка на срив или да се трансформира в цел за офанзиви, или да се сговори, с цел да сътвори олигопол, който да приоритизира личните си ползи за сметка на ползите на общността ". Това, несъмнено, би заплашило финансовото здраве на мрежата Ethereum, която зарежда доста NFT-токени и едноименната криптовалута, втората по величина в света. Пазарната капитализация на Ethereum възлиза на повече от 198 милиарда $.

Всъщност този олигопол може би към този момент е тук: Неотдавнашните усъвършенствания на мрежата на Ethereum дават опция на пет доставчика на ликвидни залози да преобладават на пазара, показват от JPMorgan - Lido, Coinbase, Figment, Binance и Kraken. Тези снабдители в този момент съставляват 50% от залозите в мрежата на Ethereum, а единствено Lido съставлява почти 1/3, сочат данните на JPMorgan.

Ликвидното
залагане разрешава на потребителите да печелят, до момента в който залагат криптовалута на даден протокол, като по този метод получават опция да одобряват заложени токени като поръчителство за други цели - всъщност давайки им ликвидност.

" Дори децентрализираните платформи за ликвидно
залагане включват висока степен на концентрация ", предизвестява JPMorgan в отчета.

Lido заема първото място частично тъй като популяризира своята децентрализирана платформа доста повече спрямо централизирани съперници като Binance или Kraken.

Активизирането на активността по
залагане води и до забележителен спад на доходността в мрежата на Ethereum. Докато в миналото доходността от залози е била 7,3%, в този момент тя спаднала до 5,5%, споделят от JPMorgan.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР