Мрежата е изградена в партньорство с китайския доставчик HuaweiГрадът-държава Монако

...
Мрежата е изградена в партньорство с китайския доставчик HuaweiГрадът-държава Монако
Коментари Харесай

Монако първа в света с 5G покритие на цялата територия

Мрежата е построена в партньорство с китайския снабдител Huawei

Градът-държава Монако към този момент е затрупан напълно от 5G мрежа (снимка: CCO Public Domain)

Княжество Монако стана първата страна в света, цялата територия на която е покрита с мрежа от пето поколениe. 5G планът е осъществен от оператора Monaco Telecom взаимно с Huawei, заяви France 24.

През септември предходната година Monaco Telecom, притежаван от френския милиардер Ксавие Ниел, подписа контракт с Huawei, с цел да направи микродържавата Монако първата страна в Европа и света с цялостно 5G покритие.

Тази седмица президентът на Monaco Telecom Етиен Франци съобщи на публична гала, че поставената задача е сполучливо изпълнена. Монако към този момент е първата страна в света, в която действа мрежа от пето потомство на цялата територия.
още по тематиката
По-рано китайският производител Huawei заяви, че е сключил 28 контракта с европейски телеком оператори за доставка на базови станции и друго съоръжение, належащо за създаване на 5G мрежи.

Въпреки опитите на Съединени американски щати да възпрат експанзията на Китай посредством наказания против знакови компании на Поднебесната, Huawei продължава да доставя съоръжение на сътрудници в Европа, Близкия изток и други райони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР