Мрежата Cardano (ADA) бележи значителен ръст в приемането на смарт

...
Мрежата Cardano (ADA) бележи значителен ръст в приемането на смарт
Коментари Харесай

Cardano с ново забележително постижение

Мрежата Cardano (ADA) бележи забележителен растеж в приемането на смарт контракти в блокчейна си, което е основен фактор за реализиране на задачата на платформата да се конкурира с одобрени структури като Етериум (ETH).

Към 24 януари общият брой на V1 и V2 Plutus смарт договорите в Cardano доближи 24,050. Това съставлява растеж от 67%, възлизащ общо на 9,671 спомагателни контракта от 1 януари 2024 година, когато броят им беше 14,379, съгласно данни , получени от Cardano Blockchain Insights.

Забележително е, че този скок в броя на смарт договорите се основава на разширението, следено през 2023 година, когато платформата добави съвсем 10,000 контракта дружно с нарасналата развойна активност.

Повишената развойна активност е в сходство и с предходен отчет, в който се показва, че екипът, изравен зад Plutus Core, е внедрил обща елиминация на подема (CSE) за Untyped Plutus Core.

След това внедряване в платформата се следят забележителни усъвършенствания, като се виждат обилни усъвършенствания в разноските и размерите на множеството скриптове.

От значително значение е да се подчертае, че Plutus Core действа като език за програмиране, който свързва разграничителната линия сред смарт договорите и крайния пласт за сетълмент на блокчейна на Cardano.

Успоредно със засиленото развиване на мрежата, данните на основателя на Cardano, Input Output Global (IOG) разкриват, че към края на седмицата, приключваща на 19 януари, в Cardano са стартирани 157 плана, като интензивно се създават 1,319 плана.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР