Мразите работата си. Осемте часа пет дни в седмицата са

...
Мразите работата си. Осемте часа пет дни в седмицата са
Коментари Харесай

Мразите работата си? Ето как да си върнете мотивацията и страстта

Мразите работата си. Осемте часа пет дни в седмицата са изтезание за вас. Но по някакви аргументи не можете да напуснете

Тогава единственото, което ви остава, е да се постараете някак да издържите.

Проблемът ви не е неповторим. Много хора са в сходно състояние и експертите дават препоръки какво да вършиме.

Първият съвет е да си дадете сметка какво тъкмо ви тормози и да се огледате дали няма друга служба или отдел в същата компания , където ще се чувствате по-добре.

В подобен случай помислете с кого да поговорите. Това може да е шефът ви, в случай че дилемите, които изпълнявате, са ви станали скучни. Може да е различен управител в компанията или чиновник от отдел „ Човешки запаси “. Не е нужно трагично да признавате, че ненавиждате работата си. Кажете му какво бихте желали да вършиме, с цел да си върнете мотивацията и пристрастеността.

Като споделите с точния човек своите проблеми и стремежи в професионален проект, вие вършиме първа стъпка към смяна, споделя когнитивният психолог Арт Маркман.

Заявете в прав текст, че се надявате да промените позицията си, когато се открие опция

Много постоянно това се оказва потребен ход, тъй като до момента никой в компанията не е подозирал, че към този момент не харесвате работата си. А при шерването има възможност и да получите скъпи рекомендации – какви компетентности би трябвало да придобиете и развиете, с цел да постигнете задачата си. Когато се заемете да ги постигнете, всекидневните ви отговорности ще стартират да ви се костват по-малко неприятни, тъй като към този момент имате вяра да се измъкнете от тях.

Това е розов сюжет. Не е изключено в тази компания да няма други подобаващи позиции за вас или вие да не ги желаете. Тогава пробвайте да извършите по-поносимо времето, което прекарвате в службата. Все има най-малко един сътрудник, с който ще ви е прелестно да поддържате връзка.

Не превръщайте обаче контактите в драма -вие се оплаквате на него и той на вас

В известна степен това е разтоварващо. Но доста по-полезно и за двама ви ще е да не задълбочавате неудоволствието си от работата, като се навивате един различен какъв брой неприятно е всичко, няма вяра на хоризонта и така нататък

Ако нямате какво прелестно да си кажете за работата, говорете си за неща отвън нея

Нали задачата е да се разведрите, не да се натоварите. Всъщност може би ненавиждате не работата, а не харесвате сътрудниците си и не откривате нито един приветлив. Научете се елегантно да се дистанцирате от тях и от това, което вършат. Фокусирайте се върху личните си задания, пазете се от всичко, което смятате за непродуктивно и отблъскващо – да вземем за пример злословене, предлага консултантът по кариерно развиване Поли Даскал.

При това доста внимавайте да не се депресирате

Едно от най-лошите неща, които може да ви се случат в такава конюнктура, е да се оставите съзнанието ви да бъде превзето от отрицателни мисли. Целенасочено култивирайте у себе си положителен метод на мислене, като се концентрирайте върху работата си и игнорирате всичкия негативизъм към вас, акцентира Даскал.

Нетрадиционно избавление може да бъде да вземете под свое застъпничество начинаещ сътрудник и да му помагате да навлезе в работата. Менторството ще ви освежи, изключително в случай че имате отсреща си младок, който ви гледа с удивление. Така ще има с кого да си поддържате връзка.

Естествено, не показвайте пред новия сътрудник какъв брой ненавиждате работата си

Разваляте ореола си на наставник. Пък и за млад или начинаещ чиновник е доста обезкуражаващо да разбере подобен факт. Сякаш ще провиди бъдещето си.

Третият съвет е безусловно да намерите смисъл другаде, отвън директните си отговорности. Може да се посветите на цивилен дела или на занимание.

Инвестирането на време в сходни действия ще ви свърже със съидейници. Общуването и чувството, че сте част от нещо по-голямо, ще ви дадат задоволство. В допълнение новите контакти могат да отворят пред вас нови порти за професионално развиване, акцентира Арт Маркман.

И той, и Лоли Даскал обаче поучават деликатно да прецените до каква степен се простират границите типа изтърпите мъчението с омразната работа. Но на първо място си признайте обстоятелството и го разгледайте от всички страни.

„ Когато анализирате събитията, каращи ви да се чувствате в капан на работното си място, вие откривате благоприятни условия, които преди не сте осъзнавали, че съществуват. Вместо да гледате на смяната в кариерата като на някаква абстракция в далечното бъдеще, помислете за съответните дейности, които би трябвало да пред-. приемете, с цел да я превърнете в действителност “, споделя Арт Маркман.

Подгответе тактика за овакантяване

Никога не е късно да потърсите по-добра среда, която ще ви разреши да си вършите работата по допустимо най-хубавия метод. После гледайте на този противен интервал от вашия живот като на скъп опит, научил ви да разпознавате нещата, с които не би трябвало да се примирявате в работата.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР