Мравките са толкова много, че няма как човек да не

...
Мравките са толкова много, че няма как човек да не
Коментари Харесай

Могат ли мравките на надушват рак

Мравките са толкоз доста, че няма по какъв начин човек да не се е сблъсквал с тях. Но тъй като са извънредно дребни постоянно остават в страни от полезрението ни. Просто знаем, че са там и не ни пречат (повечето видове).
 Nikon Small World Photomicrography, Eugenijus Kavaliauskas и макрофотографията на мравка, която уплаши интернет
Макрофотографията, която уплаши обществените мрежи

Как наподобява мравка в непосредствен проект

Е знаем и други обстоятелства за тях, като да вземем за пример, че въпреки да на пръв взор дребни и нежни, могат да издигнат и пренесат товар, който надалеч надхвърля собственото им тегло. Оказва се, че с това не се изчерпват " чудесата ", на които мравките са способни.

Ново проучване, оповестено в, демонстрира, че мравките имат способността да надушват рак. Професор Патриция Д`Еторе от Sorbonne Paris Nord University твърди, че мравките могат да бъдат употребявани като био детектори, с цел да разграничават здрави хора от такива, които имат тумори.
 Снимка 605379

" Те са лесни за обучаване, учат се бързо, доста са ефикасни и не са скъпи за развъждане. " Оказва се, че мравките могат да надушват раковите кафези в урината на заболели пациенти. Откритието е направено откакто 70 мравки от вида formica fusca (черна мравка) са били изложени на проби на урина от лабораторни мишки - някои от тях инфектирани с рак, други здрави.
 Мравки и новото проучване, което демонстрира броят им в международен мащаб
Колко мравки има по света

Нека броенето стартира... в този момент

И по този начин в последна сметка излиза наяве, че мравките могат да разграничат урината на здрав субект от тази на болен от рак. Учените считат, че тази им дарба се дължи на извънредно добре развитата им обонятелна система. На идващия стадий от изследването ще се ревизира дали мравките могат да " надушат " рака и при хора, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР