Мравки мутанти се появиха във Варненско. Не бяхме виждали толкова

...
Мравки мутанти се появиха във Варненско. Не бяхме виждали толкова
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg: Огромни мравки мутанти нападнаха Варненско

Мравки мутанти се появиха във Варненско. Не бяхме виждали толкоз огромни екземпляри. Поне не атакуват и не хапят, към този момент..., описаха хора, които са ги виждали.

Сигнали за новия тип мравки идват от село Аспарухово. Тук има странни животинки. Има и скорпиони, описаха локални пред кореспондент на Varna24.bg .

Мравките са огромни - към и над 2 сантиметра (вижте ги на фотографията спрямо фас и Божа кравичка).

От Природонаучния музей във Варна споделиха, че не разполагат със експерт по инсекти.

Според специалисти това са мутирали Formica polyctena. Срещат се и у нас. Защитен тип са. Половината от корема им е ангажиран от киселинна отровна жлеза, заобиколена от мощна мускулна торбичка. Когато мускулите се свиват, отровата се изхвърля на разстояние от няколко десетки сантиметра. Стъблото сред гръдния панер и корема се състои от един сегмент (petiolus), носещ отвесна люспа. Огромни мравуняци с височина над един и половина метра съдържат стотици хиляди мравки (до милион или повече). Гнездата се построяват от клончета, игли и различен растителен и почвен материал.

В западна Полша, в зарязан нуклеарен бункер от Студената война " Special Object 3003 Templewo “, беше открита необикновена " колония “ от мравки Formica polyctena, която се състои единствено от работници от около милион инсекти (без женски и мъжки).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР