Мръсният въздух взема повече жертви от войни, туберкулоза, СПИН и

...
Мръсният въздух взема повече жертви от войни, туберкулоза, СПИН и
Коментари Харесай

Мръсният въздух: Тихият убиец на 21. век

Мръсният въздух взема повече жертви от войни, туберкулоза, СПИН и малария. Всяка година близо 7 млн. души по света умират прибързано от болести, породени от замърсяването на въздуха, който всекидневно дишаме. Само в България тази стойност е 8500 души. Замърсяването съкратява междинната дълготрайност на живота в световен проект с над 2 години, усилва риска от сърдечно-съдови болести и може да докара до развиването даже и на меланхолия. Картината е в действителност страховита. Как стигнахме дотук и какво можем да създадем, с цел да се преборим с тази обстановка? Можем ли някак си да понижим рисковете за нашето здраве? На тези и още доста други въпроси дават отговор Ивайло Хлебаров и Ивайло Попов от  сдружение „ За Земята “.

Ивайло Хлебаров е инженер, който приключва и Опазване на околната среда и устойчивото развиване. От 2003 година е част от екипа на съдружие „ За Земята ”. Основните тематики, с които се занимава, са чист въздух, боклуци, бистрота и отчетност на институциите.

Ивайло Попов работи по тематиките за ГМО, свръхконцентрация на земеделието, хранителни кооперативи, хранителна самостоятелност. През последните три години е част от акция “Чист въздух ” към „ За Земята “, която съвместява с тематиката за ГМО в екип “Храна и земеделие “.

-

-

-

-

-

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР