Мрачни тонове и акцент върху съчетаването на дрехите под надслов

...
Мрачни тонове и акцент върху съчетаването на дрехите под надслов
Коментари Харесай

Dior представи корсети с въздушни възглавници и бронежилетки-топове

Мрачни тонове и акцент върху съчетаването на облеклата под надпис "красота и отбрана " във времена на война - по този начин протече дефилето на Dior по време на Седмицата на модата в Париж във вторник.

Колекцията е основана доста преди нашествието на Русия в Украйна, само че дефилиращите модели носеха и разнообразни защитни средства, като корсети с въздушни възглавници и наподобяващи на бронежилетки топове, отправящи директна отпратка към обстановката в Източна Европа, показва Агенция Франс Прес.

Артистичният шеф на марката Мария Грация Чиури показва, че даже преди спора в Украйна "светът към този момент е бил във война ". "COVID е друга форма на война. Всички ние преживяхме няколко доста сложни месеца. В тези сложни времена доста се разсъждава върху това по какъв начин да се съчетаят хубостта, естетиката и отбраната, " добавя тя.

Затова последните творения на 58-годишната италианска дизайнерка са ориентирани към намиране на механически решения, които да бъдат по-функционални за женските тела.
View this post on Instagram
A post shared by Dior Official (@dior)

"Дрехите, сами по себе си, са форма на отбрана, която ни успокоява. Този аспект участва доста мощно в това, което върша - както прочувствена, по този начин и отбрана в дословния смисъл на думата ", споделя Чиури.

Според дизайнерката актуалната рецесия е следващото доказателство за минусите на доминираното от мъже общество.
View this post on Instagram
A post shared by Dior Official (@dior)

Според нея, в случай че има повече дами на управителни позиции, ще има по-малко войни.

Седмицата на модата в Париж се завърна с вярата, че това е завръщане към нормалността. Есенно-зимните ревюта, в които вземат участие 72 марки, измежду които Dior и Hermes, обаче бяха помрачени от войната в Украйна.

Тя продължава до 8 март и ще предложи фешън събития в Ню Йорк, Лондон и Милано, напомня Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР