Mozilla представи подобрена версия на своята услуга за наблюдение на

...
Mozilla представи подобрена версия на своята услуга за наблюдение на
Коментари Харесай

Mozilla стартира услуга за премахване на личните ви данни от даркнет срещу $9 на месец

Mozilla показа усъвършенствана версия на своята услуга за наблюдаване на поверителността с заплатен абонамент, наречена Mozilla Monitor Plus. Срещу 8,99 $ на месец като част от годишен абонамент услугата автоматизирано ще следи повече от 190 брокерски уеб страницата, които продават информация, събрана от онлайн източници като обществени мрежи, приложения и тракери. Ако бъде открита такава информация, услугата ще генерира искане за нейното унищожаване.

Продуктовият управител на Mozilla Monitor Тони Чиното съобщи, че Mozilla си партнира с Onerep за осъществяване на тези сканирания и следващи претенции за унищожаване. Обработката на настояванията нормално лишава от 7 до 14 дни, само че от време на време автоматизираното унищожаване на информацията не е допустимо.

Mozilla ще продължи да работи за възстановяване на услугата си, а също по този начин ще даде на клиентите на Mozilla Monitor Plus указания по какъв начин сами да изтрият данните си.

Новият заплатен абонамент за Mozilla Monitor Plus се основава на безплатния даркнет мониторинг Mozilla Monitor (преди Firefox Monitor). Услуга, която Mozilla показа за първи път през 2018 година. Според Mozilla потребителите на безплатната съществена версия на Monitor към момента могат да чакат гратис сканиране. Както и непрестанно автоматизирано месечно сканиране и еднократно генериране на поръчки за заличаване.

Mozilla показва, че при сканиране на брокер на данни в интернет потребителят може да открие голямо количество персонална информация. Тази информация варира от име, домакински адрес и професионални действия до данни за престъпни досиета, занимания или образователно заведение на децата.

Услугите за търсене и заличаване на персонални данни са много публикувани, само че не са необятно известни. Така че е доста евентуално търсенето им да докара до излъган уебсайт. Тук може да помогне репутацията на Mozilla като дъщерно сдружение на Mozilla Foundation. Организация с нестопанска цел с отворен код, която се грижи за неприкосновеността на персоналния живот.

Mozilla Monitor Plus към този момент се предлага за 8,99 $ на месец, до момента в който общоприетият Mozilla Monitor остава безвъзмезден. През последните няколко години Mozilla предложи и други услуги, ориентирани към отбраната на персоналните данни, като Mozilla VPN и Firefox Relay.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР