Мозайки, изобразяващи Ерос, Дионис и съпругата му Ариадна са възстановени

...
Мозайки, изобразяващи Ерос, Дионис и съпругата му Ариадна са възстановени
Коментари Харесай

Любов на 1800 години в мозайка на Дионис и Ариадна СНИМКИ

Мозайки, изобразяващи Ерос, Дионис и брачната половинка му Ариадна са възобновени до предходния си тип в античния град Метрополис, в Торбалъ, западната провинция Измир.


Разкопките в Метрополис, които целят да разкрият тайните на античния град, се организират от началото на годината от Министерството на културата и туризма в Анкара и университета в Маниса " Джелал Баяр ". Възстановяването на мозайките с потреблението на най-съвременни технологии им обезпечи по-свеж тип, а също по този начин бяха непокътнати техните цветове.


Реставрираните мозайки съдържат още изображения на маски, знаци на театъра и фигури на риби и птици, които разказват плодородието на района дружно с Ерос, Дионис и Ариадна.


Ръководителят на разкопките в Метрополис, проф. Сердар Айбек, съобщи, че Метрополис, който има плодородни земи, свързващи Централния Анадол и Егейско море, е бил люлка на доста цивилизации в предишното. Отбелязвайки, че градът се откроява със своите мозайки, Айбек уточни: „ Открихме ги в регион, който считаме за къща за посетители и продължихме възобновяване им. “



" Смятаме, че тук са посрещани посетители, пристигнали в Метрополис да се любуват на театъра. Затова Дионис, който е прочут като господ на театъра и заниманията, брачната половинка му Ариадна и Ерос постоянно са били употребявани в мозайките на пода на тази къща. Виждаме огромна тактичност в тях. Те са съвсем като картина, със сенки и тонизиране. Дори мимиките на лицата са предадени доста сполучливо и изразително. "


Според ръководителя на разкопките любовта е подчертана в мозайките. „ Дионис и Ариадна се гледат един различен. Между тях има Ерос. Това в действителност е обръщение за обич, предадено от преди към 1800 години. "

Историята на Метрополис, прочут като „ Град на богинята майка “, се простира от къснонеолитни селища, през елинистическата ера до римския и византийския интервал, анадолските княжества и османската ера.

По време на разкопките на тези места бяха открити повече от 11 000 исторически артефакта, в това число керамика, монети, стъкло, архитектурни творби, фигури, статуи, слонова кост дружно с разнообразни железни предмети. Артефактите от разкопките са изложени в Археологическия музей в Измир, Музея за история и изкуство в Измир и музеите в Селчук Ефес.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР