Мозъчната мъгла е симптом, който може да бъде причинен от

...
Мозъчната мъгла е симптом, който може да бъде причинен от
Коментари Харесай

6 възможни причини за наличието на мозъчна мъгла

Мозъчната мъгла е признак, който може да бъде породен от стрес, промени в съня, медикаменти и други фактори. Това може да аргументи комплициране, проблеми с паметта и липса на фокус.

Какво е " мозъчна мъгла "?

Мозъчната мъгла сама по себе си не е здравно положение, а вместо това е признак на други медицински положения. Това е тип когнитивна дисфункция, включваща:

проблеми с паметталипса на умствена ясноталоша концентрациянеспособност за фокусиране

Някои хора го разказват и като умствена отмалялост. В взаимозависимост от тежестта на мозъчната мъгла, тя може да попречи на работата или учебното заведение, само че не е наложително това да е непрекъснат детайл в живота ви.

Какви са аргументите за появяването на мозъчната мъгла?

Има няколко пояснения за какво се случва мозъчната мъгла. След като идентифицирате главната причина, можете да започнете да отстранявате казуса. Ето шест вероятни аргументи.

1. Стрес

Хроничният стрес може да увеличи кръвното налягане, да отслаби имунната система и да провокира меланхолия. Когато мозъкът ви е отпаднал, става по-трудно да мислите, разсъждавате и да се фокусирате.

2. Липса на сън

Лошото качество на съня може да попречи на това какъв брой добре действа мозъкът ви. Стремете се към 8 до 9 часа сън на нощ.

Прекалено дребното сън може да докара до неприятна централизация и мътни мисли.

3. Хормонални промени

Хормоналните промени също могат да провокират мозъчна мъгла. Нивата на хормоните прогестерон и естроген се покачват по време на бременност. Тази смяна може да повлияе на паметта и да аргументи краткосрочно когнитивно увреждане.

По сходен метод спадът в равнищата на естроген по време на менопаузата може да аргументи забравяне, неприятна централизация и мътно мислене.

4. Диета

Диетата също може да играе роля. Витамин В12 поддържа здравословната мозъчна функционалност, а дефицитът му може да докара до мозъчна мъгла.

Ако имате хранителни алергии или сензитивност, мозъчна мъгламоже да се развие след банкет на избрани храни. Те включват:

аспартамфъстъцимлечни артикули

... Цялата публикация -!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР