Моята цел е да вдъхна увереност на българите в РСМ

...
Моята цел е да вдъхна увереност на българите в РСМ
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: С премиера имаме еднаква позиция относно РСМ

" Моята цел е да вдъхна убеденост на българите в РСМ и да направя всичко допустимо те да бъдат вписани в Конституцията на тази страна. С премиера имаме идентична позиция. Той би трябвало да уеднакви своята позиция с външнополитическия си екип ". Това съобщи българският външен министър Теодора Генчовска.

Премиерът Кирил Петков, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и депутати от ръководещите и опозицията са на посещаване в Битоля, Северна Македония за формалното разкриване на клуба на Културен център " Иван Михайлов " в Битоля. Генчовска опроверга различията, изтъкнати от Има Такъв Народ.

" Външното министерство води формалната политика на България във връзка с РСМ, според рамковата позиция с поддръжката на Народното събрание. Няма по какъв начин да не мине без външен напън, уповавам се на схващане и поддръжка от страна на нашите съдружници. Очакваме сътрудниците от Република Северна Македония да изпълнят уговорките си по осъществяване на Договора. Очакваме съответни резултати ", добави българският външен министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР