Моята скромна прогноза е, че Ако България не разреши бързо

...
Моята скромна прогноза е, че Ако България не разреши бързо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Ако България не разреши политическата си криза бързо няма да влезе в еврозоната през 2024 г.

Моята скромна прогноза е, че Ако България не позволи бързо политическата си рецесия, то няма да влезе в еврозоната през 2024 година Това слушаме за Шенген и от 12 години. Няма такова нещо че са единствено механически елементи. Тези механически елементи са опрощение за политически решения. България сега е прекомерно високорискова страна и до момента в който остане такава ще има проблеми и с Шенген, и с еврозоната, безапелационен бе Кънев. Коментарът си Кънев направи пред български публицисти в Страсбург.

Според евродепутата би било стратегически призрачен сън за България в случай че се развие сюжет, при който Румъния бъде призната в Шенген без страната ни. " Това е риск, който непременно би трябвало да бъде предотвратен от България. Ние европейска политика съвсем не вършим на държавно равнище ", съобщи още евродепутатът. Влизането на България в Шенген е напълно дипломатическа работа на българското държавно управление.

Крайно време е българското държавно управление да комуникира с медиите и жителите, с цел да е ясно, че Европейският парламент няма никакво отношение по участието на България в Шенген, сподели той.

" Европейският парламент се е произнесъл десетки пъти, че поддържа България за Шенген. Това, което не може да се преодолее, е съпротивата на някои европейски държавни управления ", уточни Кънев. По думите му българското ръководство първо би трябвало да убеди европейските ни сътрудници, че " корупцията в България, която е реалност, не пречи на способността ни да си пазим границата ".

Според него главната причина за съпротивата на някои страни против приемането ни в Шенген, е фактът, че Европа се намира под засилен мигрантски напън.

Надявам се, че българското държавно управление ще откри способи да приказва с сътрудниците си и да ги притегли в случай че би трябвало в граничния надзор, в това число и за подпомагане в правосъдната ни промяна ", добави Кънев.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР