Моята родина е една от най-старите държави в Европа. Запазила

...
Моята родина е една от най-старите държави в Европа. Запазила
Коментари Харесай

Премиерът Денков в Страсбург: Великоруските апетити продължават и в наши дни

„ Моята татковина е една от най-старите страни в Европа. Запазила името България от 681 година до наши дни. В своята хилядолетна история, тя е била присъединявана принудително за 167 години към Византия и за близо 5 века към Османската империя. Но страната ни съумява да възкръсне. Благодарение на дейците на българското възобновление - Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Христо Ботев и доста други. Един от тях - Васил Левски, е духовният подстрекател на самостоятелна и европейска България “. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който взе участие в пленарен спор в Европейския парламент в Страсбург. Диспутът е част от поредицата " Това е Европа ", който Европейскят парламент провежда с държавни и държавни ръководители от Европейски Съюз.

„ В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Европарламента. 

Денков направи и изказване пред медиите дружно с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. " Искам да препотвърдя безапелационния ангажимент, който нашето държавно управление е поело, с цел да извърши нужните условия, с цел да бъде страната ни изцяло интегрирана в европейските структури. Също по този начин бихме желали да можем да бъдем потребни и за развиването на Европа и Европейски Съюз. Пълната ни интеграция не значи, че желаеме единствено да получаваме нещо от Европа, в противен случай - имаме желанието да бъдем въможно най-полезни на развиването на нашия Съюз ", означи министър председателят Николай Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР