Моята посока за търговията е много позитивна, тъй като разбирането

...
Моята посока за търговията е много позитивна, тъй като разбирането
Коментари Харесай

Георги Христулев разказва тайните на успешната продажба

Моята посока за търговията е доста положителна, защото разбирането ми е, че аз не съм продавач, не съм търговец, а по-скоро човек, който поддържа своите клиенти да имат повече от това, което желаят. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус "  Георги Христулев – Sales Coach.

" Това е моята посока в търсенето и предлагането на услуги в този свят. Продажбите са създаване на потребностите на индивида против нас, с това да успеем да го подкрепим в първокласен и верен избор за него. На нас гледат по-скоро като на консултанти, на които може човек да се опре при нужда, да потърси първокласен съвет, рекомендация, да му обърнем внимание за неща, за които може би самичък не се сеща в този миг, а ще му трябват в бъдеще ", описа той.   

Истинската комерсиална работа на продавача е да успее да създаде потребностите, другояче казано да помогне да осъзнае по-дълбоките потребности от това, че този артикул или услуга ще му е потребен, счита още специалистът в региона на информационните умения Георги Христулев: " Това е по-консултативният метод, по-качественият метод, в който в действителност поддържаме клиента в неговия избор, в неговите решения. Това в действителност е нещото, което назоваваме " продажба “.

Една от положителните тактики в комерсиалните продажби съгласно Георги Христулев е тъй наречените SPIN модел, въведена за първи път от Нийл Ракъм. " Това са въпросите за обстановка, проблем, последствия и въпросите от компенсация, които имат една доста стратегическа линия за задачите, които желаеме да реализираме, и са един от може би най-хубавите запаси, които можем да използваме с цел да превърнем така наречен " загатнати потребности “ в очевидни, ясни потребности, т.е. предпочитание за деяние. Тази загатната нужда, в случай че търговецът има задоволително умения за слушане и схващане, защото слушането е мантален развой, ще съумее да разбере, че това е една загатната нужда и клиентът желае да промени нещо. Работата на качественият търговец е да съумее да прави бързи, недвусмислени разлики сред това какво са скрити, загатнати потребности, кои са очевидни, и да може да избере тактиката си за метод, базирайки се на потребностите на клиента. Тогава продажбите стават доста лесни и с огромна доза признателност. “

В последните 3-4 години в България се следи една наклонност, която се показва в това, че фирмите към този момент желаят да образоват качествени търговци и продавачи, които " да могат в действителност да работят с клиентите си дълготрайно и свястно, и да дават добавена стойност на компанията, “ показа своите наблюдения Георги Христулев.

Уменията да продаваш, да си добър търговец се препокриват и с уменията да общуваш в действителния свят: " Невербалната връзка, в която се включва глас, работа с тяло, държание, поведенчески модел като цяло, е по-голямата част от усещането, тъй като това предава нашето прочувствено положение сега. И в случай че ние не можем да го изразим по теоретичен, следен метод, в случай че сме отделили време да научим тези техники, надлежно ще имаме по-добро показване. Другото е лингвистиката – методът на използването на думите: отрицателно, неутрално, положително, “ счита още специалистът.

" Начинът, по който ние съумяваме да използваме тези умения в действителността, ни е основен за напредъка, за нашето благополучие, за удовлетворението ни в фамилията, бизнесът. Моята задача, нещата, които върша, е да приучавам хората и да им давам публичност тъкмо за тези неща – за това по какъв начин да бъдат по-продуктивни, по-ефективни в работата си, в действителния живот, “ заключи специалистът в региона на информационните умения Георги Христулев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР