Моята отговорност е да представя всички факти и обстоятелства, за

...
Моята отговорност е да представя всички факти и обстоятелства, за
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Моята отговорност е да изнеса фактите за инцидента на Гешов

Моята отговорност е да показва всички обстоятелства и условия, с цел да могат следствените органи да открият виновника допустимо най-бързо. Всички документи са изпратени незабавно на прокуратурата, откакто моята инспекция завърши. Това съобщи в студиото на БиТиВи столичният кмет Йорданка Фандъкова откакто през вчерашния ден от Столична община дадоха и брифинг по случая с шахтата на бул. " Иван Гешов ". Под напрежение и след токово удар тази шахта умъртви 16-годишно момче в неделя.

Кметът не е удовлетворена, че от първия ден другите институции, които имат отношение по този проблем, са почнали да се дистанцират.

Фандъкова бе безапелационна: Кабелът не е нелегално, а незаконно подложен. Освен това самият кабел, както са й споделили експертите, не е бил за подземно прекосяване, а за въздушно полагане.

Кметът обаче съобщи, че отговорността на институциите е ясна - тя е по издаване на разрешителни и по контрола.

Подавано е напрежение на обекти, за които никой не е видял планове за свързване. Фандъкова разкритикува ЧЕЗ, че въобще се базират на такива служебни бележки, както в тази ситуация. Тя уточни, че всяка една постройка, която ЧЕЗ свързва към мрежата, би трябвало да има издадени документи за въвеждане в употреба. " Тази записка няма никаква стойност пред Закон за устройство на територията. Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са прекарали кабела ", уточни Фандъкова.

Иначе контролът във връзка с преместваемите обекти се реализира от основния проектант на София. Много огромна част от обектите в София, които са нелегално инсталирани, към момента не са отстранени, само че това е или поради неполучена информация от районните кметства или поради течащи сега процедури, които могат да се апелират. Като образец Фандъкова даде последните промени в Закон за устройство на територията, които минаха безусловно през вчерашния ден в пленарна зала, след наложено несъгласие обаче от президента. Част от измененията касаели точно олекотяване на процедурите по унищожаване на противозаконни обекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР