Моята оставка е депозирана, тя не е оттеглена и от

...
Моята оставка е депозирана, тя не е оттеглена и от
Коментари Харесай

Оставката на Бисер Петков стои на бюрото на Борисов

Моята оставка е подадена, тя не е оттеглена и от премиера Бойко Борисов зависи дали тя ще бъде призната или не. Тя е подадена още на 11 юни и не е оттеглена. Това съобщи общественият министър Бисер Петков в ефира на Нова.

Припомняме по отношение на митинга на майките на деца с увреждания общественият министър Бисер Петков подаде оставка, само че ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. общественият министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на заместител обществения министър.Тя подаде оставка поради публичното неодобрение във връзка присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред Народното събрание на протестиращите майки остана. Към тях се включиха и майки на деца с увреждания от Хасково. Родителите не утвърждават оставките, съгласно тях те няма да решат казуса.

Социалният министър даде да се разбере, че Министерството на труда и обществената политика води натоварен разговор с протестиращите майки. Обсъждат се и събитията по привършване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Той изрази страдание, че зам.-министърът Росица Димитрова не е част от политическата мозайка в страната, тъй като по думите му тя е станала жертва на обстановката.

На въпрос за какво й е подписана командировката със самолетен билет в бизнес класа, общественият министър посочи, че правото да се употребява бизнес класа е регламентирано по наредбата за командировките и специализациите в чужбина.

Петков е на мнение, че следователно е по-добре да се изключи това право, защото е довело до доста кавги.Той не отговори на въпроса кой е идващият заместник-министър, който също пътувал със безценен самолетен билет.

На въпрос какъв брой би коствал ресурса за персонален помощник, общественият министър даде за образец миналата година, когато за помощ от персонален помощник са изплатени 162 млн. лева

Явно това решение не удовлетворява всички майки, защото една година след тази помощ, те още веднъж са на митинг, уточни общественият министър и добави, че за тази година са обезпечени спомагателни 81 млн. лева, с които са се нараснали по този начин наречените интеграционни добавки.

Бисер Петков установи, че макар отпуснатите пари това не удовлетворява потребностите на майките и те желаят Закон за обществените действия и Закон за персоналната помощ.

Запитан за какво Законът за персоналната помощ не е признат, той означи, че МТСП е почнало работа по двата законопроекта още преди да стартират да се дискутират. " Чрез тези два закона въпросът може да бъде регламентиран, без да се основава различен, обособен закон ", надява се той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР